Sıfır Atık Projesi hayata geçirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve  başlattığı Sıfır Atık Projesi Kapaklı Belediye hizmet binalarında da hayata geçirildi. En az atık üretimini sağlamak, bilgilendirm

GÜNDEM 22.03.2018 18:35:00 0
Sıfır Atık Projesi hayata geçirildi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Belediye hizmet binası katlarında oluşan kağıt, plastik, cam, metal gibi atıklar, elektronik atıklar, atık piller ve benzeri geri kazanımı mümkün olan ve ayrı toplanması gereken atıklar katlara yerleştirilen toplama ekipmanları ile toplanıyor ve lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim ediliyor.  Oluşan yemek atıkları ise ayrı toplanarak dışarıdaki dostlarımıza, müşahede alanında bakılan sokak hayvanlarına gönderiliyor. Sıfır Atık projesinin amacı, atık azaltımı uygulamaları ile en az atık üretimini sağlamak, bilgilendirme çalışmaları ile farkındalık yaratmak ve oluşan atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde geri dönüşümünü ve geri kazanımını sağlamak” dedi.

 

 

TEKRAR KAZANDIRILMIŞ OLACAK

 

Mandalı, doğal kaynakların israf edilmemesi gerektiğini ifade ederek “Başlatılan proje gerçekten çok önemli bir proje. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın teşvik vermesi bu işin başarılı olacağını da gösteriyor. Çöp diye görülen atıklar, aslında bir değer olarak tekrar geri kazandırılmış oluyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda daha hassas olacağına inanıyorum” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ