5 kanser ilacı geri ödeme listesine alındı

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğindeki Değişiklikler Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. 5 adet kanser ilacı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geri ödeme kapsamına alınarak vatandaÅ

GÜNDEM 22.03.2018 11:30:00 0
5 kanser ilacı geri ödeme listesine alındı

Bu göre Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri talepleri doğrultusunda gazi ve şehit yakınları ile er-erbaş olarak askerlik görevini ifa edenlerden otelcilik hizmetleri ve istisnai sağlık hizmetleri kapsamında da ilave ücret alınmayacak. Yüzde 40 ve üzerinde engelli kişilerin diş tedavilerinde gerekli olan sağlık kurulu raporu, muayene yapan hekimin düzenleyeceği tek hekim raporuna dönüştürüldü.

 

SGK TARAFINDAN ÖDENECEK

 

Yüzde 40 ve üzeri engelli kişilerde, kanser, organ, doku, kök hücre nakli tedavilerinde sevkler doğrudan yapılacak tıbbi gerekçe aranmayacak. Turner sendromlu hastalarda da büyüme hormonu kullanılarak boylarının uzatılması sağlanabiliyor. Yapılan düzenleme ile bu hastalarda kullanılacak olan büyüme hormonu bedellerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmesi için düzenleme yapıldı. Doğuştan metabolik hastalıklardan olan çölyak hastalığında yapılan ödemelere esas olan sağlık raporu kullanım süresi 1 yıldan 3 yıla çıkartıldı. Kemik erimesinin tespiti için yapılan kemik ölçüm işleminin aralığı bu hastaların sıklıkla radyasyon almasının önüne geçilmesi adına 2 yılda bir yapılmasının sağlanması ve raporların da 2 yılda bir çıkarılması yönünde düzenleme yapıldı.

 

GERİ ÖDEME KAPSAMINA ALINDI

 

5 adet kanser ilacı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geri ödeme kapsamına alınarak vatandaşların  erişimine açıldı. Ödeme listesine alınan 5 kanser ilacı; “Altuzan: Endikasyon ilavesi, Serviks kanseri, Glioblostom”, “Xgeva: Dev hücreli kemik tümörü, kemik metastası (Prostat, Meme, Akciğer)”, “Mozopil: Lösemi, Lenfoma nakil öncesi”, “Opdivo: Renal hücreli kanser, metanam, klasik Hodgkin lenfoma”, “Revlimid: Endikasyon ilavesi, Mantle hücreli lenfoma”.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU