30 milyon kişiyi ilgilendiriyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Sevinç, Okul Aile Birliği Başkanı

GÜNDEM 21.03.2018 21:46:00 0
30 milyon kişiyi ilgilendiriyor

Ziyarette konuşan Okul Müdürü Mustafa Sevinç “Ülkemizde yaklaşık 7 milyon engelli vatandaşımız var. Engelli konusu, aileleri ile birlikte yaklaşık 30 milyon kişiyi ilgilendiren bir konudur. Fakat maalesef ülkemizde bu konudaki farkındalık yeterli düzeyde değildir. Tüm vatandaşlarımızın Down Sendromu konusunda bilinçlenmelerini ve bu farkındalığın artmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

HERKES BİRER ENGELLİ ADAYI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Herkesin birer engelli adayı olduğunu ifade eden Akay “Ülkemizde özellikle Down Sendromu ile ilgili farkındalık olması gereken noktada değil. Down Sendromu ve engelli konusunda ülkece farkındalığımızı artırmamız gerekiyor. İnsanlarımızın Down Sendromu hakkında hassasiyetini artırması gerekiyor” dedi. Akay, özel öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

 

Haber / Özge MERİÇ