Bezgin: Bunlardan haberim yoktur diyemez

Kapaklı Belediyesi'nin avukatı aracılığı ile Karaağaç'ta yaşayan şehit Jandarma Piyade Er Kadir Dadaş'ın ailesine icra takibi başlattığı haberine ilişkin açıklama yapan AK Parti

GÜNDEM 20.03.2018 19:37:00 0
Bezgin: Bunlardan haberim yoktur diyemez

Kapaklı Belediyesi’nin avukatı aracılığı ile Karaağaç’ta yaşayan şehit Jandarma Piyade Er Kadir Dadaş’ın ailesine icra takibi başlattığı haberine ilişkin açıklama yapan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, “Kapaklı Belediyesi’nin şehit ailesinden istediği 2 bin 5 TL’lik icra parası Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın bir geceki ışıklı meyve tabağından ibaret.  İrfan Mandalı’ya Belediye Başkanlığı yakışmıyor. Her seferinde kendisini ispat ediyor” dedi.

 

 

“YAZIKLAR OLSUN”

Bu konuyla Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Ulaş Boy’un ilgilendiğini ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı bizzat arayarak durumu bildirdiğini, AK Parti Teşkilatı’nda görev alan İlyas Karahan’ın da belediyenin avukatı Gülden Ağırman Durmuş’u arayarak durumu anlattığını kaydeden Bezgin “Bildikleri halde hamle yapmamaları düşündürücüdür. Kendilerine söyleyecek bir kelime bulamıyorum. Vurdumduymazlıklarını bir kez daha gözler önüne serdiler. Kapaklı’nın bu şekilde anılmasından dolayı kendilerine esefle kınıyorum. Bunlardan haberim yoktur da diyemez. Sadece yazıklar olsun” dedi.

 

 

“YİNE OLSA YİNE YAPARIM”

Dönemin MHP’li Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel de “Kadir Dadaş, belediye başkanlığımın 3’üncü yılında 2012 Eylül’ünde Tunceli’de şehit olmuştu. O dönemlerde şehidimizin ailesi imarsız mahallede hisseli bir yer almıştı. Şehidimizin ailesine bir sanayicimiz destek olmuş ve ruhsat için belediyeye başvurdular. Şehit ailesi olmasından dolayı imara aykırı olduğunu bile bile, memurlarımız imza atmamasına rağmen ben tek başıma sorumluluğu alarak imza attım ve ruhsat verdik. Bu konuda mahkemeye çağırıldım ve beraat ettim. Savcının karşısına çıktığımda ‘Ben bunu şehidimizin babasına yardım etmek için bile bile yaptım. Ülkemiz için savaşıyorlar ve şehit oluyorlar’ dedim. Yargılanacağımı bile bile şehit ailemizin acılı zamanlarında yanlarında olmak için imzamı attım. O günkü hakimler bizim bu işi cani gönülden yaptığımıza inandılar ve beraat kararı verdiler” dedi. Bu kararından hiç pişman olmadığını söyleyen Yücel “Şuan bile olsa şehitlerimiz için aynı şeyi yaparım” dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ