Yardım TIR'ı Kapaklı'dan yola çıktı

Beşir Derneği tarafından Kapaklı Belediye Meydanı'nda Suriyeli vatandaşlar için oluşturulan yardım TIR'ı için uğurlama programı düzenlendi. Programda konuşan Beşir Derneği Genel BaşkanÄ?

GÜNDEM 18.03.2018 20:43:00 0
Yardım TIR

 ‘Türkiye’de ve Dünyada Gönüller Yapmaya Geldik’ sloganıyla yola çıkan Beşir Derneği tarafından, iç karışıklık ve savaş nedeniyle yardıma ihtiyacı olan Suriyeli vatandaşlar için hazırlanan yardım TIR’ı Kapaklı’dan yola çıktı. Cumartesi günü saat 17:00’da Kapaklı belediye Meydanı’nda düzenlenen uğurlama programına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı Ak Parti Meclis Üyesi Akın Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“SEYİRCİ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

 

Bu tür yardımların 2011 yılından bu yana devam ettiğini ve Türkiye’nin 250’yi aşkın noktasında sürdürüldüğünü dile getiren Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı, “Gönül coğrafyamızın mazlum insanlarla ve ülkemizin değişik yerlerinde ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize çok kıymetli bağışçılarımızın bizler tebliğ ettiği, emanet ettiği insani yardımlarını ulaştırmaya çalışıyoruz. Maalesef coğrafyamızın değişik yörelerinde ülkemizin hemen sınırı ötesinde insanlar katlediliyor. Bu evre 7 yılı aşkın süredir devam eden bizleri üzüntüye boğan bir soykırım yaşanıyor. Suriye’de yaşanan hadiseyi iyi değerlendiremediğimiz zaman yanılgı içerisinde kalırız. Suriye’de yaşanan bir iç savaş değildir. Suriye’de yaşanan bir katliamdır. Bu katliama seyirci kalmamız mümkün değildir” dedi.

 

“BU YANGINI SÖNDÜRMEYE GAYRET EDİYORUZ”

 

Bugün Suriye’deki insanların başına gelen bu hadisenin yarın başka bir coğrafyada başka insanların da başına gelebileceğini kaydeden Şanlı “Dil din ırk ayrımı yapmadan sadece insan olma vasfından dolayı birçok insana ülkemiz kucak açmış ve onları kendi imkanlarıyla, kendisinin yaşadığı hayat standartlarında yaşatmaya çalışıyor. Biz bir yangını söndürmeye gayret ediyoruz. Temennimiz devletler arası hukuk çerçevesinde uluslar arası saha içerisinde biran önce oradaki kanın durdurulmasıdır. Bizler sadece o yangını bir damla suyla da olsa hizmet etmeye o yangını söndürmeye gayret ediyoruz” dedi.

 

“21 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK ULAŞTIRIYORUZ”

 

Beşir Derneği olarak 7 yılı aşkın süredir Suriye’deki hadiseler patladığı günden itibaren sınır bölgesinde oluşturdukları lojistik depolarla ve orada kurmuş oldukları fırınlarla, aş evleriyle günde 21 bin civarında insana  sıcak yemek ulaştırdıklarını kaydeden Şanlı “Son Afrin hadisesinden sonra da 200 bin kapasitesine çıkardığımız fırınlarımızla o bölgedeki kardeşlerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Birileri 100 yıl önce içimizde sınırlar oluşturdular. Bizim kardeşimiz olan dostumuz olan insanlarımızla biz yabancılaştırıldık. Suriye meselesi bizim iç meselemizdir. Kosova bizim iç meselemizdir. Kafkasya bizim iç meselemizdir. Biz böyle bir organizasyonu 100 yıl önce yapmış olsaydık 3 milyon 6 yüz bin kilometre karelik bir nüfusa hitap ediyor olacaktık” dedi.

 

 “DÜNYADA ZULÜM BİTMEDİ”

 

Programda konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de “Dünyanın çeşitli ülkelerini görüyoruz. Bu tip durumlar karşısında nasıl davrandıklarına hep beraber şahit oluyoruz. Bizler atalarımızda böyle gördük çocuk ve torunlarımıza da bunu öğretiyoruz. 1492 yıllarında Yahudilere zulmedilirken İspanya’da kucağımızı açmışız. Kardeşlerimizi buraya Osmanlı Devleti’ne davet etmişiz. Yıllar yılları kovalamış. Dünyada zulüm bitmemiş. Ama zulmedenlere karşı her zaman gönlünü açan bizim ecdadımız var olmuş. Böyle bir milletin ferdi olmaktan her zaman guru duyuyorum ve şükrediyorum. Zulümlere uğrayan zalimler karşısında ezilen toplumlara gönlünü açan böyle bir millet var. Sanki Yüce Rabbim Müslüman Türk Milleti’ni zalimler karşısında ezilenlere kapılarını açsın diye yaratmış gibi bir durumla karşı karşıyayız” dedi.

 

“İNSANİ OLARAK YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

Türkiye’nin zalimlere karşı her zaman mazlumun yanında olduğunu kaydeden Yel “Bizler her zaman için sahip çıktık sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Bugün en fazla yardımda bulunan ülke çok şükür ki Türkiye. Bu konuda da birinciyiz birinci olmaya da devam edeceğiz. Misafir olarak kabul ettiğimiz bu konuklarımızı insani olarak yaşatmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bu kültürün insanlarıyız. Bu kültürden gurur duyuyoruz ve inşallah gelecek nesillerimize layıkıyla aktarmanın heyecan ve mutluluğu içindeyiz” dedi. Mustafa Yel’in konuşmasının ardından Kapaklı İmam hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Özmen tarafından okunan dualarla Suriyeli vatandaşlar için oluşturulan yardım TIR’ı uğurlandı.

 

Haber / Özge MERİÇ