Gümüşhaneliler kahvaltıda bir araya geldi

Gümüşhaneliler, Tekirdağ Gümüşhaneliler tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Dernek olarak kültür projeleri kapsamında 4 günlük bir Gümüşhane gezisi düzenleyeceklerini kaydeden Tekirda?

GÜNDEM 18.03.2018 20:40:00 0
Gümüşhaneliler kahvaltıda bir araya geldi

Çerkezköy’de yaşayan Gümüşhaneliler, 10:30’da merkezi Çerkezköy’de bulunan Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği tarafından dernek binasında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

 

“TÜM DÜNYAYA GÖSTERMİŞTİR”

 

Kahvaltıda konuşan Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu, Çanakkale Zaferi’nin  103’üncü yıl dönümünde tüm şehitleri anarak sözlerine başladı. 103 yıl önce Çanakkale’de tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen, insanların şahadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zaferin, istiklal harbine ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olduğunu kaydeden Hatipoğlu “Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele  ruhunu  vermiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri göze alabileceğini tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

 

“ÇANAKKALE GEÇİLMEZ”

 

Çanakkale’nin, dün olduğu gibi bugün de milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir destan olduğunu kaydeden Hatipoğlu “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. “Çanakkale geçilmez” sözüne vurgu yapan Hatipoğlu, Çanakkale’nin dün olduğu gibi ne bugün ne de yarın geçilemeyeceğini belirtti.

 

GÜMÜŞHANE’YE KÜLTÜR GEZİSİ DÜZENLENECEK

 

Dernek olarak kültür projeleri kapsamında 4 günlük bir Gümüşhane gezisi düzenleyeceklerini kaydeden Hatipoğlu “İç İşleri Bakanlığı’mızın derneklere hibe desteği var. Biz de Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği olarak bu hibe desteğinden faydalanmak istiyoruz” dedi. Bu konuda bakanlıkla yazışmalar tamamlandıktan sonra Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği olarak Kültür Projesi kapsamında gerçekleştirecekleri Gümüşhane Kültür Gezisi’ne Tekirdağ protokolü ve basın kuruluşlarından da birer temsilci davet edeceklerini kaydeden Hatipoğlu “Gümüşhane tarih ve kültür gezimiz 4 günlük olacak. Nisan ayının son haftası yada Mayıs ayının ilk haftası düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

“KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ TANITILACAK”

 

Gümüşhane’nin kültürel zenginliklerinin tanıtılmasını sağlayacaklarını kaydeden Hatipoğlu, aynı zamanda Gümüşhaneli olup da Gümüşhane’nin tarih ve kültürel zenginliklerini tanımayan vatandaşlara da Gümüşhane’yi daha yakından tanıtacaklarını belirtti.

 

Haber / Özge MERİÇ