57. Alay'ın torunları 57'nci günde noktayı koydu

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak tarihinde Suriye'nin Afrin bölgesindeki teröristlere yönelik başlatılan temizlik harekatının 57'nci gününde Mehmetçik Afrin'e girdi.

GÜNDEM 18.03.2018 09:22:00 0
57. Alay

Mehmetçik Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünde, harekatın 57’nci gününde Afrin’e girdi. Zeytin Dalı Harekatı'nda, Özel Kuvvetler, Komandolar ve ÖSO, Afrin ilçe merkezine girmeye başladı. Afrin'in 2 kilometre içine kadar girildi. Afrin'e giren birlikler Özel Kuvvetler ve Komandolardan oluşurken, ÖSO birliklerinin de operasyonda görev aldığı ifade edildi.

 

57 GÜNDE 3567 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak'ta, Türkiye'nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde pkk/kck/pyd-ypg'li ve deaş'lı teröristlere yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda 57'nci güne girildi. Genelkurmay Başkanlığı, karadan ve havadan operasyonların sürdüğü harekatla ilgili açıklama yaptı. Harekâtın başından beri, 37'si son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 567 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

 

Şaban KARDEŞ