TRAKYAKENT, Alpullu Şeker Fabrikası için bir araya geldi

TRAKYAKENT Belediyeler Birliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Alpullu'da gerçekleştirdiği olağanüstü meclis toplantısında, Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmes

GÜNDEM 16.03.2018 21:04:00 0
TRAKYAKENT, Alpullu Şeker Fabrikası için bir araya geldi

Alpullu Belediye binasında düzenlenen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Trakya Bölgesi'nde görev yapan belediye başkanları, meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Toplantıda, Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi kararında vazgeçilmesinin sağlanmasının hedeflendiği, bu kapsamda devam eden davaların sonuçlanmasının bekleneceği belirtilerek “Ancak özelleştirilme kararı uygulamaya geçirilirse, TRAKYAKENT Belediyeler Birliği Alpullu Şeker Fabrikası'na talip olacak” denildi.

 

“SİYASİ BİR GÖZLE BAKMADIK”

 

Toplantıda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Alpullu olayına hiçbir zaman siyasi bir gözle bakmadıklarını ifade ederek “En büyük dileğimiz; Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmemesidir. Ama özelleşmesi gündeme geldiyse, biz de TRAKYAKENT Belediyeleri olarak, Alpullu Şeker Fabrikası'na talip olacağız. Konunun sonuca bağlanması için 6 kişilik bir komisyon kurmuştuk benim başkanlığımda. Bugün konuyu daha detaylı görüşebilmek adına burada toplandık. Bizim asıl amacımız; buranın özelleştirilmesini engellemektir. Süreç işliyor. Mahkemeye yapılan müracaatlar var. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verirse, Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleşmesi engellenmiş olur. Dolayısıyla sorun da ortadan kalkar. Ancak aksi bir karar çıkarsa TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak, Alpullu Şeker Fabrikası'na talip olacağız” dedi.

 

“ATA’MIZIN MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

 

Özelleştirmenin doğuracağı sonuçlarını bildiğini söyleyen Albayrak “Ata'mızın mirasına sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Özelleşme kimseye en küçük fayda sağlamayacaktır. Buranın özelleştirilmesi, hem üreticiyi hem de tüketiciyi olumsuz anlamda etkileyecektir. Bunun olmaması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak, ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

 

13 NİSAN’DA YENİDEN BİR ARAYA GELECEK

 

Toplantıda Başkan Albayrak öncülüğünde Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez'in yer alacağı bir komisyon kurulması, bu komisyonun Alpullu Şeker Fabrikası konusunda yapılabilecekleri incelemesi kararı alındı. Ayrıca TRAKYAKENT Belediyeler Birliği'ne yetki verilmesi ve birlik şirketinin tek başına veya ortaklı olarak ihaleye girmesi kararı alındı. TRAKYAKENT Belediyeler Birliği’nin, Alpullu Şeker Fabrikası konusunu görüşmek üzere 13 Nisan'da Tekirdağ'da yeniden bir araya geleceği ifade edildi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN