Çocuklar melektir; meleklerin kanatlarına dokunulmaz

Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü yöneticileri, dün belediye meydanında yaptıkları açıklamada çocuk istismarı ve kadına şiddet olaylarına tepki gösterirken, çocuklara üzerinde â??

SPOR 15.03.2018 19:02:00 0
Çocuklar melektir; meleklerin kanatlarına dokunulmaz

Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü tarafından dün saat 15:00’da Belediye Meydanı’nda yapılan açıklamada çocuk istismarına tepki gösterdi. Kulüp adına açıklama yapan As Başkan Hayri Varol, “Şimdi bu çirkin olayların faillerini elbette kimse sahiplenmeyecektir, hiç kimse bu lanet yaratıkların kendilerinden olduğunu kabul etmeyecektir. Elbette konuyla ilgili yukarılardan beklentilerimiz vardır, caydırıcı yasaların biran önce çıkartılması ve uygulamaya başlaması noktasında çok ivedi taleplerimiz vardır. Elbette ki, araçlarda kış lastiği-yaz lastiği kanununu hiç beklentiye uğratmadan, gecenin bir yarısında alelacele bir mesai ile çıkartan meclisin böylesi hayati bir konuda daha da acele etmesini talep ediyoruz. Ancak bazı durumların da toplumun kendi arasında kontrol altına alınabileceğine, bazı durumların da toplum içerisinde yasaklayıcı olunabileceğine inanıyoruz” dedi.

 

“BİZE NE OLDU Kİ PEYGAMBERİMİZİN İZİNDEN AYRILDIK”

İnsanlara seslenen Varol “Bize ne oldu ki Peygamber Efendimizin ‘cennet bahçesinin gülleridir’ diyerek omuzlarında taşıdığı o yavruların, o sabi bebeklerin katillerini çıkartıyoruz içimizden? Bize ne oldu da, kız çocuklarını diri diri gömen cahiliye döneminin cahillerine karşı savaş başlatan Peygamberin izinden ayrıldık? Bize ne oldu ki, oyun bahçelerine, okul sıralarına yakışan, evlerimizin huzuru, sesleriyle hayatımıza neşe katan, bireyleri belki de hayata bağlayan çocuklarımızı ya işçi ya da gelin eder olduk? Cahiliye devrine mi döndük? Bize bırakılan o büyük ahlak, töre, inanç, terbiye mirasını terk mi ettik? Dağların, taşların, toprağın utandığı, gökyüzünün ağladığı, yer tabakasının titrediği bu iğrençlikler karşısında sen rahat mısın ey insanlık? Bebek yaşta çocuklar dahi tecavüzlere maruz kalıyor. Ana, yar, bacı, sevgili, cennetin anahtarı dediğimiz kadınlarımız katlediliyor, kah bir otobüs durağında, kah bir cadde başında film seyreder gibi seyrediyoruz. Bir otobüsten bir genç kızın kaçırılışını, bir başka otobüste engelli bir gencin birkaç genç tarafından ölesiye darp edilmesini oturduğun yerden kalkmadan nasıl izledin ey insanlık?” dedi.

 

“İÇİNDE BARINDIRMA”

Varol insanlara şu sözlerle seslendi: “Mensubu olduğun siyasi partiye ya da parti liderine bir başkası olumsuz bir eleştiri getirdiğinde ortaya koyduğun sert ve ani tepkiyi çocuk istismarlarında, kadına şiddete karşı koymuyorsun. Tutmuş olduğun futbol takımına rakip takım taraftarı bir şey dediğinde ortaya koyduğun hiddeti ve de şiddeti çocuk istismarlarına karşı koymuyorsun. İzlediğin ve de tutkunu olduğun dizinin kahramanlarının ölümüne dahi yas tutuyorsun, gıyabi cenaze namazları kılıyorsun da, çocuklarımız  en iğrenç saldırılara maruz kaldığında susuyorsun, sadece izliyorsun. Diril ve ayağa kalk da çocuk katillerine, kadın katillerine, güçlülerin güçsüzlere şiddetine karşı savaş aç. ‘6 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir’ diyen sözde din adamının ağzının ortasına vur tokadı. Şort giydiği için genç kadınlarımıza şiddet uygulayanların suratına vur yumruğunu. Çocuklarımızı zehirleyen uyuşturucu satıcılarının kır bacaklarını. Kadını sadece bir cinsel obje olarak gören sözde din adamı, sözde profesör, bir meta olarak gören, tacir, reklam tasarımcıları, her kim varsa ayıpla, lanetle, barındırma içinde. Sen iste, yasa yapıcıları da koruyucu yasalar çıkartmaya sen mecbur et”

 

“ÇOCUKLAR MELEKTİR”

Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü olarak gençleri, çocukları kötü alışkanlıklardan alıkoymak ve spor yaptırarak, topluma faydalı bireyler haline getirmeye çabalayan bir spor kulübü olarak çocuklara karşı yapılan bu iğrenç saldırıları ve kadınlara karşı yapılan saldırıları ve güçlünün güçsüze karşı uyguladığı her türlü şiddeti kınadıklarını belirten Varol “yasa yapıcıların konuyla alakalı yaptırımları hayata geçirmesini bekliyoruz. Ancak böylesi olayları toplumun kendi içerisinde kontrol edebileceğine inanıyoruz. Sapkınlığın, istismarın dini, dili, ırkı, siyasi partisi yoktur. Herkes, her kesim, böylesi suçları affetmeyeceğini, içinde barındırmayacağını kesin ve kararlı bir duruşla açık etmeli, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için her gayreti göstermelidir. Çocuklar melektir; meleklerin kanatlarına dokunulmaz, meleklerin kanatları kırılmaz” dedi. Basın açıklamasının ardından Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü Başkanı Musa Kavlak, As Başkan Hayri Varol, Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay, kulüp yöneticileri ve sporcular, yoldan geçen çocuklara balon dağıttı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU