Pehlivan: İlk seçimde her şey güncellenecek

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, güncelleme tartışmalarını değerlendirerek "Türkiye'de güncellenmesi gereken bir şey varsa o da özellikle AK Parti'nin bizatihi politikaların

GÜNDEM 15.03.2018 18:55:00 0
Pehlivan: İlk seçimde her şey güncellenecek

Güncelleme tartışmalarını değerlendiren Pehlivan, “Halkımız hükümeti güncelleyecek. Ülkemizde adalet, ekonomi, sağlık, eğitim, dış politika problemli. Daha buna birçok problem eklenir. Bunca problem içinde işi gücü bırakıp güncelleme işine girdik. Çok teferruatına girmek istemiyorum ancak Müslüman inanır ve bilir ki, İslam’ın ve Kur’an-ı Kerim’in doğru anlaşılmasına ihtiyaç var. Bunu herkes böyle bilmelidir. Bu sebeple herkes ayağa kalktı. Konu tavzif edildi. Tefrit edilmeye çalışıldı. ‘Zaman değişmesi ile hükümler değişebilir’ düsturuna sığınıldı. Açık söylüyorum; Türkiye’de güncellenmesi gereken bir şey varsa o da özellikle AK Parti’nin bizatihi politikalarının ve uygulamalarının güncellenmesine ihtiyaç var. Zira İslam adil olmayı emreder; ama bugün adalet yok. Bunun güncellenmesine ihtiyaç var. İslam işi ehline vermeyi ve liyakati emreder. Ama bugün adam kayırma ve iltimas zirveye çıkmış durumda. Bunun güncellenmesine ihtiyaç var. İslam yolsuzluğu, israfı yasaklar. Ama bugün her ikisi de almış başını gidiyor. Bu uygulamaların mutlaka güncellenmesine ihtiyaç var” dedi.

 

 

“YÖNETİM POLİTİKALARININ GÜNCELLENMESİ LAZIM”

Şeker fabrikalarının kapatılması halinde ülkedeki iç göçün daha çok artacağını savunan Pehlivan “Türkiye İstatistik Kurumu’nun yaptığı tespite göre, bir yılda 2 milyon 619 bin 403 kişi doğduğu toprakları terk ederek farklı şehirlere göç etmek zorunda kalmış. 15 milyon nüfusa sahip İstanbul’da, İstanbul doğumlu olanların sayısı 6,5 milyon. Bunlar 2016 yılı rakamları. 2017 açıklandığında eminiz ki daha fazla çıkacak. Bunları neden dile getiriyoruz. Bu göç neden kaynaklanıyor?” dedi. Hükümete de seslenen Pehlivan “Şimdi hükümete soruyorum. Şeker fabrikalarını satıyorsunuz. Fabrikalar satılınca ne yapacak bu insanlar? Fabrikalarda çalışanlar, pancarla uğraşan bu insanlar kendi çalıştıkları fabrikalarını terk edip batı illerine göç edecek” dedi. Hükümetin tarımı ilgilendiren konularda her adımının tarıma bir darbe olduğunu kaydeden Pehlivan “Tütün, fındığa darbeler vuruldu. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde de tam bir komedi durum var. Tarım Bakanlığı diyor ki, ‘ben şeker fabrikalarına talibim’. Sen kimsin devletin bir parçası değil misin? Bu nasıl bir iştir. Bu el ‘ben satarım’ bu el diyor ki, ‘ben satın alacağım’. Allah akıl fikir versin gerçekten. İlla bir şey güncellenecekse özelleştirme ve tarım politikalarının hepsinden önemlisi yönetim politikalarının güncellenmesi lazım. Kimse merak etmesin. İlk seçimde her şey güncellenecek” dedi.

Haber / Ayşenur AYDIN