Belediye, sağlık çalışanlarını unutmadı

Çerkezköy Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarını unutmadı. İlçe genelinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret eden belediye görevlileri, sağlık ça

GÜNDEM 14.03.2018 18:48:00 0
Belediye, sağlık çalışanlarını unutmadı

Çerkezköy Belediyesi görevlileri, 14 Mart Top Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde resmi ve özel sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

 

İNSANOĞLUNUN EN TEMEL HAKKIDIR

 

Tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Sağlıklı yaşamak insanoğlunun en temel hakkıdır. Tıp biliminin amacı ise tüm insanların daha sağlıklı yaşamalarına imkan sunarak vatandaşlara hizmet etmektir” dedi.

 

TIP BİLİMİNİN AMACI

 

Tıp biliminin amacının tüm insanların daha sağlıklı yaşamalarına imkan sunarak vatandaşlara hizmet etmek olduğunu kaydeden Akay “İnsanlığa bu temel ilkeden yararlanma imkanını sunanlar, gecesini gündüzüne katarak hayatlarını insan sağlığına adamış olan sağlık çalışanlarımız ve onurlu mesleklerini icra eden hekimlerimizdir. Yaşam içerisinde değişik statülere sahip olan hekimlik mesleği, insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı amaç edinen yaklaşımıyla, kutsal, saygın ve onurlu bir meslektir” dedi.

 

BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATIYORLAR

 

İnsanların sağlığını emanet ettiği hekimlerin, günümüz zor şartlarına rağmen mesleklerini yılmadan icra etiğini söyleyen Akay “‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hekimlerimize olan inancının isabetliliğini, bu özel günde bir kez daha görüyor ve anlıyoruz. Tıpta son günlerde yapılan gelişmeleri yakından ve memnuniyetle takip ediyoruz. Bölgemizdeki hekimlerimizin de büyük başarılara imza attığını görüp memnun oluyoruz” dedi.

 

ŞİDDET OLAYLARINI KINADI

 

“Hayat kalitesini düşüren hastalıklara karşı da her gün küresel ölçekte yankı bulan gelişmeler ve yeniliklerle mücadele eden tıp bilimine ve camiasına hiç şüphesiz çok şey borçluyuz” diyen Akay, her türlü olumsuz şartta görevini yapmaya çalışan, gece gündüz demeden fedakarca mesleğini icra eden sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını da kınadı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU