Özel insanlardan, minik öğrencilere farkındalık eğitimi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri, İstanbul Çatalca'ya bağlı Hallaçlı İlkokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Çetinkaya â€

GÜNDEM 14.03.2018 18:44:00 0
Özel insanlardan, minik öğrencilere farkındalık eğitimi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin okullarda öğrencilere yönelik farkındalık eğitimlerini sürdürüyor.

 

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİLER

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya İstanbul Çatalca’ya bağlı Hallaçlı İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Hayrettin Çetinkaya ve Dernek Üyeleri, öğrencilere yaşam öykülerini anlattı. Dernek üyeleri, akraba evliliği, iş kazaları, trafik kazaları konularını ele alırken, öğrencilere bir yandan nasıl engelli olduklarını anlatan Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri, bir yandan da aynı duruma düşmemeleri için nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundular.

 

“SAKAT KALMAYI BİZ İSTEMEDİK”

 

8 yaşındayken yola kaçan bir topun peşinden dikkatsizce gitmesi sonucu kendisine aracın çarptığını ve sakat kaldığını söyleyen Çetinkaya “Ben de sizin yaşlarınızda, sizin gibi sağlıklı, yürüyüp, koşabilen bir çocuktum. Geçirdiğim kaza sonrası bacağımı kaybettim ve şu an protez bacakla yaşıyorum” dedi. “Yolda yürürken anne babanızın elini hiç bırakmayın” tavsiyesinde bulunan Çetinkaya “Sakat kalmayı bizler istemedik ve bazen de bu doğuştan gelen bir durumdur. Hiçbir zaman engellilerle ya da doğuştan bir rahatsızlığı olan arkadaşlarınızla dalga geçmeyin” dedi. Çetinkaya, okullarda farkındalık eğitimlerinin devam edeceğini söyledi.

 

TOPLADIKLARI KAPAKLARI TESLİM ETTİLER

 

Kapak kampanyası ile ilgili de bilgi veren Çetinkaya, “Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi olarak kapak kampanyamız devam ediyor” dedi. Hallaçlı İlkokulu öğrencileri de topladıkları mavi kapakları Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya teslim ettiler. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU