602 kişi okuma yazma öğrendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Okuma - Yazma Seferberliği" kapsamında okuma yazmayı öğrenen toplam 602 kişi belgelendirildi. Şehit

GÜNDEM 13.03.2018 19:18:00 0
602 kişi okuma yazma öğrendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Okuma - Yazma Seferberliği" kapsamında Çerkezköy Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu'nda okuma yazma kursu açıldı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, okuma yazma seferberliği kapsamında 6 Mart tarihinde Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu'nda açılan okuma yazma kursunu ziyaret etti. Abban’a ziyaretinde Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman ve Okul Müdürü Ahmet Esat Aktaş eşlik etti.

 

“KENDİ İŞLERİNİZİ HALLEDEBİLECEKSİNİZ

 

Kursiyerlerle görüşen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Okuma Yazma Seferberliği kampanyasına katılım gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.  İnşallah kısa zamanda okuma yazmayı öğreneceksiniz. Okuma yazma ile birlikte rakamları da öğreneceksiniz. Resmi dairelere gittiğinizde nerede olduğunuzu okuyabileceksiniz. Otobüste nereye gittiğinizi okuyabileceksiniz. Bundan sonra kendi işlerinizi kendiniz yapabileceksiniz. Hepiniz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

"EN BÜYÜK HAYALİMDİ"

 

Kursiyerler arasında bulunan 64 yaşındaki Beyze Şalpan, 66 yaşındaki Aynur Özer ve 70 yaşındaki Güldalı Kaya Okuma Yazma kursunun başlamasından çok memnun olduklarını dile getirdi. En büyük hayalinin okuma ve yazma bilmek olduğunu dile getiren 66 yaşındaki Aynur Özer, “Çocukken hayalim buydu. Okuma yazmayı öğrenmeyi çok istiyordum. Ama ailem izin vermedi. Hep tarlada çalıştım. Şimdi kurs saatleri dışında hep yazıp çiziyorum. Gece geç saatlere kadar ders çalışıyorum. Eşim de beni sonuna kadar destekliyor. Çok mutluyum” dedi.

 

"15 MAYIS'TA SONA ERECEK"

 

Okuma Yazma Seferberliği için açılan kursta eğitmenlik yapan Elif Altaş, “Yaş sınırımız yok. Okuma yazma bilmeyen herkesi sınıfımıza bekliyoruz. Derslerimiz hafta içi 14.30'da başlıyor. 16.45'e kadar devam ediyor. Kursumuzun 1. etabı 6 Mart'ta başladı ve 15 Mayıs'a kadar devam edecek. Kayıtlarımız devam ediyor” dedi.

 

“34 KURS VE 547 KURSİYER”

 

Okuma Yazma Seferberliği kapsamında Çerkezköy genelinde açılan 34 kursta 547 kursiyerin eğitim gördüğü belirtildi. 34 kursun 6'sının Kızılpınar Mahallesi'nde, 3'ünün Veliköy Mahallesi'nde, 23'ünün Çerkezköy merkezde ve 2 tanesinin de 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda yer aldığı ifade edildi.

 

“602 KURSİYER BELGELENDİRİLDİ”

 

Çerkezköy okuma yazma seferberliği kapsamında kendi imkanları ile okuma öğrenenlere 5 adet 1. Kademe seviye tespit sınavı yapıldığı ve 25 kursiyerin belgelendirildiği, 3 Adet 2. kademe seviye tespit sınavında da 33 kursiyerin belgelendirildiği kaydedildi. Okuma yazma seferberliği kapsamında kurslara devam eden ve belge alan toplam 602 kursiyerin olduğu belirtildi.

 

Haber / Özge MERİÇ