Başkan Sözen güven tazeledi

Samsun İli Çarşamba İlçesi Boyacılı Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'nin 1. Olağan Kongresi'nde kurucu başkan Turgut Sözen güven tazeledi. Sözen başkanlığa s

GÜNDEM 11.03.2018 22:41:00 0
Başkan Sözen güven tazeledi

Yaklaşık 2 ay önce Turgut Sözen’in kurucu başkanlığında kurulan ve 2 ayda 180 üyeye ulaşan Samsun İli Çarşamba İlçesi Boyacılı Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin 1. Olağan Kongresi saat 13:00’da Yıldırım Beyazıt Mahallesi Leylak Sokak’taki dernek binasında gerçekleştirildi.

 

DİVANA GÖÇMEZ BAŞKANLIK ETTİ

 

Genel Kurula Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı ve Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Kuzey Kafkaslar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay, Samsun İli Çarşamba İlçesi Boyacılı Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Turgut Sözen, dernek üyeleri ve davetliler katıldı. Genel Kurulda divana Mahmut Göçmez başkanlık ederken divanda İsa Öztgürk ve Ali Başdurak yer aldı.

 

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından seçimler yapıldı. Yapılan açık oylama sonunda güven tazeleyen Turgut Sözen başkanlığa seçilirken, yönetimde Ali Yavuz, Mahmut Yavuz, Mehmet Özkan ve Fatih Aksoy yer aldı. Denetleme kuruluna da Hasan Çakır, Erkan Durmuş ve Kemal Erdem seçildi.

 

3 YILLIĞINA SEÇİLDİLER

 

Yönetim 3 yıllığına seçilirken, tahmini bütçe de 61 bin TL olarak oybirliği ile kabul edildi. Tahmini bütçenin karara bağlanmasının ardından konuşan dernek başkanı Turgut Sözen, derneklerin sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağı olduğunu ifade ederek “Boyacılı, geçmişten bu yana, birlik, dirlik içinde yaşanılan, yeniliği ve günceli takip eden ve köyüne uyarlayan, muhtarı ve köy halkı ile bir arada köyü kalkındırmak için çalışan bir köydür. Dernek yönetimi olarak bizim de amacımız, yeri geldiğinde darda kalan insanımızın elinden tutmak, burs verip gençlerimizi okutmak, yeri geldiğinde gönülleri birleştirmek, düğünde bayramda mutluluğu, cenazede acıyı ve hüznü paylaşmak olacaktır. Ayrı gönülleri bir yapıp birlik ve beraberliği en üst düzeye çıkarmak olacaktır” dedi.

 

“DERNEKLER BİZİM ZENGİNLİĞİMİZDİR”

 

Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı ve Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram da “Dernekleşmek, bir araya gelmek güzel. Türkiye’nin geçtiği süreç belli. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Böyle bir süreçte insanların bir araya gelmesi çok önemli. Dernekler bizim zenginliğimizdir, kültürümüzdür. Bizler abi dernek olarak elimizden gelen tüm katkıyı sağlayacağız. Kendim siyasette olmamam rağmen bin 34 üyesi olan Çerkezköy Samsunlular Derneği’ni siyasete bulaştırmıyoruz, siyaseti derneğin kapısından içeri sokmuyoruz. Bugüne kadar kimsenin arka bahçesi olmadık, olmayacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından derneğin Kadın Kolları Başkanı Aleyna Yavuz ve Gençlik Kolları Başkanı Özcan Durmuş’a sertifika takdim edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU