Çerkezköy'den 6 kişi 57. Alay'da

Bu yıl 8'inci kez Tekirdağ'dan Çanakkale'ye yürüyecek olan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Çerkezköy'den yola çıktı. 9 ilçeden toplam 57 kişiden oluşan 57. Alay Yürüyüş

GÜNDEM 9.03.2018 22:15:00 0
Çerkezköy

Bu yıl 8’inci kez Tekirdağ’dan Çanakkale’ye yürüyecek olan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Çerkezköy’den yola çıktı.

 

ANITA YÜRÜDÜLER

 

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları için 8. kez Çanakkale'ye yürüyüşe çıkacak olan 57. Alay’a Çerkezköy’den katılacak olan Mustafa Çiftçi, Ahmet Cefa, Seçkin Terek, Bahtiyar Karabaş, Cemil Şenel ve İhsan Engin için Çerkezköy’de uğurlama töreni düzenlendi. Çerkezköy Belediyesi önünde toplanan 57. Alay kafilesi, Belediye Başkanımız Vahap Akay ile birlikte uğurlama töreninin düzenleneceği Vatan Size Minnettar Anıtı’na kadar yürüdü.

 

UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Burada düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İyi Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Cemalettin Turlin, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Çerkezköy, Kapaklı ve Saraylı gaziler ile vatandaşlar katıldı.

 

“8 YIL ÖNCE BAŞLADIK”

 

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Yılmaz, “57. Alay Yürüyüşümüze 8 yıl önce başladık. Tüm zorluklara rağmen inancımızla çığ gibi büyüdük. Tekirdağ’da 57 yol arkadaşım ile birlikte Çanakkale Destanı yazmaya gider gibi biz de Yarkışla’dan yola çıktık. Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında şehitlerimizle birlikte olmak istiyorduk 1915 22 Şubat’ında Mustafa Kemal Atatürk, 57. Alay Komutanı Hüseyin Avni’ye ‘Bu sancak yere düşmeyecek’ dedi. Hüseyin Avni, 13 Ağustos tarihinde şarapnel parçasıyla şehit düştüğünde o sancağın yere düşmediğini biliyordu” dedi.

 

“ŞEHİTLERİMİZ UNUTULMASIN”

 

Temsili olarak her yıl Mustafa Kemal’in 57’nci Alayını Çanakkale’ye yürüttüklerini söyleyen Yılmaz, Çanakkale, 57. Alay, şehitlerimiz unutulmasın diye yürüyoruz. Keşan’dan 27’nci Alayı alıyoruz. Uzunköprü’den 15. Ana Bölüğünü alıyoruz. 1 bölük ve 2 alay ile birlikte yürüyoruz. Yarkışla’da Mustafa kemal Atatürk’ten aldığı sancağı yere düşürmeyen bir alay olarak Çanakkale’de, Filistin’de ülkenin geleceği olmak için geriye dönmeyenlerin bugün temsili de olsa ismini taşımanın bilinci ile, vatanı savunmak için yollara düşen, tüm zorluklara rağmen gerektiğinde şehit olan bizler atalarımıza yakışan nesiller olduğumuzu göstermek, onların kefensiz yatışlarına bir nebze serin su olabilmek için her yıl sembolik olarak 13 Mart’ta yollara düşüyoruz” dedi.

 

“13 MART’TA TEKİRDAĞ’DAN YOLA ÇIKACAĞIZ”

 

13 Mart’ta Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenecek olan törenin ardından 57 kişilik 57. Alay Yürüyüş Komitesi’nin yola çıkacağını belirten Yılmaz, tüm Çerkezköylüleri, 13 Mart’ta Tekirdağ Valiliği önünde yapılacak olan uğurlama törenine davet etti. Uğurlama programında konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da “Bugün yine bu topraklardan çıkıp Çanakkale’ye giden 57’nci alayın anısına Çerkezköy’den yürüyüşe katılacak gönüllüleri uğurlamak için toplandık. 57. Alay, 1915’te ülkemizi istilaya gönderilen Anzak Kuvvetlerinin yurdumuza girişini önlemek amacıyla, Atatürk’ün önderliğinde düşmana geçit vermedi. Vatanımızı savundular. Çok büyük kahramanlık gösteren alay dünyanın en kahraman alayı olarak tarihe geçti. Çanakkale'de tamamı şehit olan 57. Alay'a saygı dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 57. Alay yok” dedi.

 

KİTAP HEDİYE ETTİ

 

Konuşmaların ardından 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Yılmaz Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’, Belediye Başkanı Vahap Akay’a, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş’a, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu’na, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun’a ve gazilere kendi yazdığı “Tekirdağ 57. Alay”, “57. Alay Yürüyüşünün Yol Öyküsü” ve “19. Tümen ve Alayları” isimli kitaplar hediye etti.

 

MEHTERAN TAKIMI UĞURLADI

 

Kitap takdiminin ardından 57. Alay Yürüyüş Komitesi’nde yer alanlar Çerkezköy Mehteran Takımı’nın seslendirdiği marşlarla uğurlandı. Programda katılımcılara Çerkezköy Belediyesi tarafından pilav ve ayran da ikram edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU