Kadınlar Günü etkinliklerle kutlandı

Kapaklı'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Belediye tarafından düzenlenen etkinliğin ardından şehit annelerini ziyarete den Kapaklı Belediye Başkanı İrf

GÜNDEM 9.03.2018 22:13:00 0
Kadınlar Günü etkinliklerle kutlandı

Kapaklı Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Recep Güven Parkı’nda etkinlik düzenlendi.

 

“BUGÜN, SİZLERİN GÜNÜ”

 

Saat 13:00’da düzenlenen etkinliğe Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kapaklı Belediyesi Psikologu Ceren Sayın “Kadınlar Günü ve Aile İçi İletişim” konulu sunum yaptı. Kapaklı Belediyesi Basın Yayın Kültür ve Sosyal İşler Personeli Eda Ayaz da günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bugün, tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emeği için verdiği mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmayan emekçi kadınların, yani sizlerin günüdür” dedi.

 

“TOPLUMDA ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİP”

 

Kapaklı Belediyesi olarak; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inandıklarını söyleyen Mandalı “Kadınlar toplumda önemli bir role sahip. Bizler 8 Mart’ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının çözülene kadar tartışılması için bir fırsat ve imkân olarak görüyoruz. Kadınlarımızın sorunları, diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamaz. Kadınların üretime ve yönetime katılma imkânına kavuştukları her ülkede, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık oluyoruz” dedi.

 

“KADININ KATKISI OLMADAN KALKINMA MÜMKÜN OLAMAZ”

 

Hiçbir ülkenin, kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını söyleyen Mandalı “Kadınlarımız erkeklerin gölgesinde kalmasın istiyoruz, bazı tabuları kıralım istiyoruz. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesi ile değil, her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır anlayışıyla ilerleyelim” şeklinde konuştu.

 

KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

 

Mandalı, kadın erkek eşitliğine de dikkat çekerek “Biz Kapaklı Belediyesi olarak Cumhuriyetin kadın erkek eşitliği mücadelesini daha ileriye taşımaya kararlıyız. Bu konuda sizlerin desteği ve katkısı bizim için büyük önem taşımaktadır. Atatürk, Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir, diyor. Bizim için Kapaklı Belediyesi, ezilenlerin, dışlananların, yok sayılanların, çocukların, kadınların belediyesidir. Bizlerin içindeki Bu sevgi, kimi zaman bir eşin diğerine, kimi zaman bir ananın evladına, kimi zaman öğretmenin öğrencisine ve en önemlilerinden birisi de talep edilenin; kendisinden yardım bekleyenlere duyduğu sevgidir. Dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi. Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından Nazım Hikmet’in ‘Dünya Kadınlar Günü’ şiirini okudu. Başkan Mandalı’nın okuduğu şiir etkinliğe ayrı bir renk kattı. Kapaklı Belediyesi tarafından programa katılan kadınlara çiçek, Türk Bayrağı ve fular hediye edildi.

 

ŞEHİT ANNELERİNE ZİYARET

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şehit annelerini de unutmadı. Şehit anneleri ve yakınlarını ziyaret ederek Kadınlar Günü’nü kutlayan Mandalı “Şehit ailelerimiz bizlerin en onurlu emanetleridir. Onları her zaman başımızın üzerinde taşıyoruz. Bizim başka bir ülkemiz yok. Bizler aziz şehitlerimizin büyük fedakarlıkları sayesinde ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşayabiliyoruz. Bizler de bu anlamlı günde şehit ailelerimizi bir kez daha ziyaret ederek, yanlarındaki olmak istedik. Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.

 

SERGİ AÇILDI

 

Kapaklı Kent Konseyi üyeleri de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında belediyenin işbirliğinde açılan sergide yaptıkları rölyef ve resimleri sergiledi. Corner Park AVM’de düzenlenen sergiye Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kadın Kolları Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Açılışta konuşan Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir “Biz iki yıl önce Kent Konseyi’nin açılışında bir avuç insandık, bugün 200’ü aşkın üyemiz oldu. Biz kurslar yapmaya başladık, etkinlikler yapmaya başladık, Kent Konseyi’ni tüm vatandaşlarımıza açtık” dedi.

 

“KADINLARIMIZ OLMASA BİZ ERKEKLER BİR HİÇİZ”

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Türkiye’deki 80 milyon nüfusun yarısını kadınlar oluşturuyor ve bu söz hakkının yarı yarıya olduğunu belirtmek isterim. Eğer sizler bu konuda perde arkasında saklı bir şekilde durup kendi gücünüzü göstermezseniz, mağlup edilmiş olursunuz, kendi haklarınızı saklamış olursunuz. İnanın kadınlarımız olmasa biz erkekler bir hiçiz, bu dünyada yokuz. Eğer bu dünyadaki gücümüzü çoğaltmak istiyorsak sizlerin de olması gerekiyor. Emekte, sevgide, saygıda hep beraber olmamız gerekiyor. İşte bunu yapacak ve yaptıracak olan sizlersiniz” dedi.

 

ESERLER SERGİLENDİ

 

Sergide 25 rölyef ve 20 fotoğraf sergileniyor. Serginin gezilmesinin ardından Rölyef Kursu Öğretmeni Beyhan ergin, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir’e kendi yaptığı Atatürk portresini hediye etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU