BSH, Çerkezköylü öğrencilere kodlamayı öğretecek

BSH Türkiye tarafından Çerkezköy üretim tesislerinde 'Makers of Tomorrow' projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında ilkokul ve lise öğrencilerine yönelik teknoloji eğitimlerinin verileceği Maker Labâ€?

GÜNDEM 8.03.2018 22:07:00 0
BSH, Çerkezköylü öğrencilere kodlamayı öğretecek

BSH Türkiye tarafından BSH grubunun dünya çapındaki en büyük üretim merkezi ve en önemli 3 Ar-ge merkezinden birinin yer aldığı Çerkezköy üretim tesislerinde hayata geçirilen ‘Makers of Tomorrow’ projesi kapsamında Maker Lab’ın (Kodlama Laboratuvarı) açılışı yapıldı.

 

KODLAMA VE YAZILIM EĞİTİMİ VERİLECEK

 

Açılışı yapılan laboratuarda, BSH Türkiye ve Kodluyoruz Derneği işbirliği ile hayata geçirilen ‘Makers of Tomorrow’ projesi kapsamında Çerkezköy’deki öğrenciler yıl boyunca ücretsiz kodlama ve yazılım eğitim alabilecek. Maker Lab’de çocuklar kodlamanın temellerini öğrenirken, aynı zamanda tasarım yapmanın ve kendi hayallerini hayata geçirmenin keyfine varacağını belirten yetkililer “Yıl boyunca sürecek eğitimler sonunda yazılımcıların kullandığı bir çok terim ve metot hakkında bilgi sahibi olacak öğrenciler, kendi oyunlarını tasarlamayı, elektronik programlamayı ve devre kurmayı deneyimleyecekler” dedi.

 

“HAYATA GEÇİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

 

BSH İcra Kurulu Üyesi Ralf Fuchs, Maker Lab açılışında yaptığı konuşmada “Çağımızın gerekliği olan teknoloji okuryazarlığı konusunda teknoloji üreten bir şirket olarak kayıtsız kalamazdık. Teknoloji ve kod okuryazarlığını yaygınlaştırmak, yazılım alanında çocuklarımızın geleceklerine değer katmak gayesinde yola çıktığımız ‘Makers of Tomorrow’ projesinin ilk adımını BSH Grubunun dünyadaki 3 Ar-Ge merkezinden biri olan Çerkezköy fabrikasında hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

“PROJEMİZİN YAYGINLAŞMASINI HEDEFLİYORUZ”

 

Bu ve benzeri projelerle gelecekte çocukların daha iyi kod yazmalarını amaçladıklarını belirten Ralf Fuchs, “Çünkü kod yazmayı bilmek geleceğin tüm meslekleri için gerekli olan bir ön koşul haline gelecek. Çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanabilmeleri için bu tarz projelerin gelişmesini önemsiyor ve bu vizyon doğrultusunda projemizin yaygınlaşmasını hedefliyoruz” dedi. BSH Türkiye’nin her yıl devam etmesi planlanan eğitimlerle öğrencileri kodlama konusunda geleceğe hazırlamayı hedeflediğini belirten yetkililer “Bu sayede teknolojideki yetenek açığımızı, genç nesilleri doğru bir şekilde eğiterek ve onlara ihtiyaç duydukları teknolojik becerileri kazandırarak kapatmayı amaçlıyor” dedi.

 

HEDEF BİR SENEDE 700 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERMEK

 

Projenin amacının Türkiye’nin en endüstrileşmiş merkezlerinden biri olan Çerkezköy’de örnek ve öncü bir proje olmak olduğunu ifade eden yetkililer “Projenin hedefleri; çocukları, üretimi ve hayallerini destekleyen bir alan ile tanıştırıp, onlara ileride ihtiyaç duyacakları becerileri kazandırmak, Maker Lab ile 1 sene içinde 700 çocuğa kodlama eğitimi vermek” dedi.

 

ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

 

Açılışa 3,5 milyondan fazla takipçisiyle Türkiye'nin en ünlü YouTube fenomenlerinden biri haline gelen 22 yaşındaki Orkun Işıtmak da katıldı. Öğrencilerle sohbet ederek onlarla eğlenceli vakit geçiren Orkun Işıtmak youtube kanalında yayınlanmak üzere öğrencilerle birlikte video da çekti. Çocuklar, Orkun Işıtmak’a yoğun ilgi gösterdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU