"Aramızdaki engeli aşacak tek yol işaret dili"

İşitme engellilerle iletişim kurmak ve onları daha kolay anlamak adına Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından İşaret Dili Kursları düzenleniyor. Ücretsiz düzenlenen ve İşaret Dili Öğretici ve T

GÜNDEM 8.03.2018 21:56:00 0

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi kapsamında düzenlenen İşaret Dili Eğitimi 120 saatlik temel eğitim ve 200 saatlik tercümanlık eğitimi olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Hafta içi her akşam Çerkezköy Kent Konseyi’nde verilen işaret dili eğitimi saat 18:00'da başlayıp 21:00'da sona eriyor. 20 Şubat'ta başlayan eğitimin 23 Mart'ta sona ereceği kaydedildi.

 

23 MART’TA SONA ERECEK

 

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde İşaret Dili Kursu Öğretici ve Tercüman olarak görev yapan Pelin Altunal, 3 hafta önce başlayan kursun devam ettiğini dile getirdi. 120 saatlik temel eğitim ve 200 saatlik tercümanlık eğitimi üzerine gönüllü olarak eğitime devam ettiğini dile getiren Pelin Altunal, “Ankara'da doğdum. 1 yıldır Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezinde çalışıyorum. Alınan eğitim eğitmenlik için yeterli olmuyor. Aldığım eğitimden sonra gönüllü olarak bu işe devam ettim. İşitme engellilerin en büyük sorunu engelsiz bireylerle iletişim kuramamaları. Engelliler için bu durum ekonomik, sosyal, sağlık, eğitim gibi temel insan haklarına erişimi de ortadan kaldırıyor. Aramızdaki engeli aşacak tek yol işaret dili. Bu yüzden tüm Çerkezköy halkını işaret dili öğrenmek için Halk Eğitim Merkezi’mize bekliyoruz." dedi. 

 

BAŞVURULAR HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NE

 

Çerkezköy Halk Eğitim Kursu tarafından ücretsiz olarak verilen işaret dili eğitimine başvuru yapmak için Çerkezköy Halk Eğitim merkezine başvuru yapılması gerektiği kaydedildi.

 

Haber/Özge MERİÇ