Akşener, Alpullu'ya geliyor

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 7 Nisan günü saat 13:00'da Kırklareli Babaeski'deki Alpullu beldesini ziyaret edeceğini açı

SİYASET 6.03.2018 19:06:00 0
Akşener, Alpullu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 7 Nisan günü saat 13:00’da Kırklareli Babaeski’deki Alpullu beldesini ziyaret edecek.

7 NİSAN’DA GELECEK

Meral Akşener’in ziyaret kapsamında Alpullu Pancar Üreticileri Birliği’ni ziyaret edeceğini ve Alpullu Şeker Fabrikası önünde şeker fabrikalarının satış kararına karşı vatandaşlarla bir araya geleceğini belirten Çetin “Genel Başkanımız,  24 Şubat tarihinde İYİ Parti Hatay İl Başkanlığı açılışında   yaptığı konuşmada özelleştirme kapsamındaki 14 şeker fabrikamızın; ABD Dış işleri bakanı Tillerson ile yapılan görüşme sonucunda, ABD baskısı ile   satışa konu edildiğini belirtti. Yine AK Parti hükümetine açıkça "Reza Bey kardeşimiz dosyası karşılığında mı? bu fabrikaların satışına onay verdiniz ?" sorusunu sordu” dedi.

PROGRAM DAHA SONRA AÇIKLANACAK

“Şeker Fabrikalarını Cargill (ABD) talebi ile satmak hainliktir” diyen Meral Akşener’in nişasta bazlı  mısır şurubundan yapılan şekerin halk sağlığını doğrudan tehdit ettiğini, kanser, obezlik ve kısırlık gibi sağlık sorunlarına yol açtığını  ifade ettiğini belirten Çetin “Genel başkanımız her konuşmasında 3 çocuk isteyen AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı  4 Mart  2018 tarihinde gerçekleştirilen  İstanbul İl Kongresinde açıkça uyararak ‘Her toplantında 3 çocuk istiyorsun, sen bu fabrikaları özelleştirirsen millet gelecekte 1 çocuk yapamaz hale gelecek. Milletin zürriyetini keseceksin’ dedi. Yine genel başkanımız  İYİ Parti Adana İl kongresinde ‘Sonuç 14 şeker fabrikamıza olanlar oldu. Ama biz varız, İYİ Parti var. Alpullu'ya gidildi, Kırşehir'e gidildi, Yozgat'a gidildi. Kongreler tamamlansın 7 Nisan'da cümbür cemaat Alpullu'da olacağız. Şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için elimizden geleni yapacağız’ dedi” şeklinde konuştu. Akşener’in özelleştirmeye dur demek için Alpullu’ya geleceğini belirten Çetin, programın ayrıntılarının daha sonra açıklanacağını ifade etti.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU