Hırsızlık mı, sabotaj mı?

Kapaklı Karaağaç Mahallesi'nde bulunan su deposu ve terfi merkezi, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi. Kabloların çalınması ve su deposu ile terfi merkezindeki tahribat nedeniyle Karaağa

GÜNDEM 4.03.2018 20:48:00 0
Hırsızlık mı, sabotaj mı?

Kapaklı Karaağaç Mahallesi’nde bulunan su deposu ver terfi merkezi, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi. Terfi merkezine su basan kuyudaki kablolar kesilirken, su terfi merkezinin duvarı kırılarak içerideki kablolar da çalındı.  Yapılan tahribat denetiyle dün Karaağaç Mahallesi ve Yanıkağıl Mahallesi’ne 2 saat su verilemedi.

 

DUVARI KIRIP İÇERİ GİRMİŞLER

 

Olayın ardından saat 16:00’da Kapaklı’daki su terfi merkezine gelen Tekirdağ Su ve kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Feyzi Ünal, olay yerinde inceleme yaptı. Hiç beklemedikleri bir olayla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Ünal “Saat 11.15’te suların kesik olduğuna dair bir ihbarla olayı öğrendik. Arkadaşlar buraya geldiğinde terfi merkezinde hiç beklemedikleri durumla karşılaşmışlar. Kapının yanındaki tel örgü kesilmiş, kapı kırılmış, terfi binasının duvarı kırılmış ve içeriye girilmiş. Basit bir hırsızlık olarak görünüyor, ama kapı kırılıyor, içeriden şalterler indirilerek elektrik kesiliyor. İçeri giriyorlar panodan elektriği kesiyorlar. 13 metrelik kabloyu kesip içeriyi dağıtarak kaçıyorlar. 250 metre ileride, buraya su basan kuyumuz var. Aynı olay orada da olmuş. Kabloyu sökerek almışlar” dedi. Olayın sabaha karşı meydana geldiğini tahmin ettiklerini söyleyen Feyzi Ünal “Depomuzun doluluk oranı yaklaşık yüzde 90’dı. Saat 11:15’te ihbar aldığımızda olaya müdahale ettik. Jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından çalışma yapılarak su verildi.

 

“İVEDİLİKLE ARAŞTIRILMASINI TALEP EDİYORUZ”

 

Olayın ardından durumu jandarma ekiplerine bildirdiklerini ve jandarma ekiplerinin de su terfi merkezinde inceleme yaptığını söyleyen Ünal “Mesele 13-15 metre kablo hırsızlığı ve 400 lira hasarın olmasından ziyade bu işi bilen, organize, belediye ve TESKİ’ye karşı bu başarıları gölgelemek isteyen kişiler olduğunu düşünüyoruz. Kaymakam beye de haber verdik. İvedilikle araştırılmasını talep ediyoruz” dedi. Karaağaç’ın önem verdikleri bir mahalle olduğunu söyleyen Ünal “Kapaklı ve Karaağaç bizim için önemli. Yıllardır Karaağaç Deresi’ne kanalizasyon akıyordu. Biz burada kollektör ile Çerkezköy-Kapaklı arıtma tesisine bunları götürdük. Bu işler bitti, Kavakdere’yi ihale ettik. 3-5 ay sonra Karaağaç Deresi’ne herhangi bir atık su akmayacak” dedi.

 

BU YÖNÜYLE DE ARAŞTIRILSIN

 

Terfi merkezleri ve su kuyularına kamera sistemi kurulum çalışmaları başlattıklarını, bu olayın ardından kırsal kesimlerde de kamera kurulumu çalışması başlatacaklarını ifade eden Ünal “Bu olayı basit bir kablo hırsızlığı olarak görmüyoruz. Yetkili makamları göreve çağırıyoruz. Takipçisi olacağız. El birliği ile ortaya çıkaracağız” dedi. Daha önce de Çerkezköy’de logarlara kimyasal madde döküldüğünü anımsatan Ünal “Günlerce Çerkezköy’de kokunun nedenini araştırdık. Güvenlik güçleri iki ay sonra buldu. Bunu da bulacaklarına inanıyoruz. Bu olay biraz siyaset kokuyor. Kesin olmamakla beraber bu yönüyle de araştırılmasını istiyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU