"Gidelim, dikilelim, yaptırmayalım"

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, kendilerini eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı'ya cevap verdi.

GÜNDEM 2.03.2018 23:17:00 0

Parti binasında açıklama yapan Aydeniz, Camcı’nın MHP için kullandığı ‘ittifak partisi’ söylemine tepki göstererek “Kendisi ve onların geçmişi partimizin isminin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu çok iyi biliyor. MHP’nin bu de ülkenin ayrılmazlığının harcı olduğunu da iyi biliyorlar. Son yıllarda alıştıkları genel merkez yöneticilerinin de tarzı olan bir çamur atma, tahrik politikası üzerinden siyaset yapıyorlar. Bu konuda kendisini kınıyorum” dedi.

 

“TERMİK SANTRALİN YAPILMASINA TARAF DEĞİLİZ”

 

İttifakın adının ‘Cumhur ittifakı’ olduğunu, bu ittifakın da genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle alakalı olduğunu söyleyen Aydeniz, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin son günlerde termik santralden başka tutunacak dalı kalmadı. Sadece termik santral üzerinden seçim çalışması yapıyorlar. MHP Tekirdağ ve Çerkezköy teşkilatları termik santralin yapılmasına taraf değildir. Biz milli enerji politikasından bahsederken bizi ‘termik yapılsın’ diyerek anlıyorlar” dedi. CHP’nin yerel seçimleri kazanabilmek için termik santrali siyasi malzeme haline getirdiğini ileri süren Aydeniz “Termik santral yapılsın demiyoruz. Ülkemizin öz kaynaklarıyla kendi enerjimizi üretmesinden yanayız. Bunun adı nükleer, baraj, rüzgar gülü, güneş paneli olur. Bunlar oturulur tartışılır. Zararlarının farkındayız” dedi.

 

“BU KADAR YAKINA YAPILMASINA KARŞIYIM”

 

Termik santralin bu kadar yakına yapılmasına karşı olduklarını söyleyen Aydeniz “Devletimiz geri adım atmaz illa bunu yapıyorum derse gidip Afşin’deki 50 yıllık santrali değil de, Almanya, Norveç ve İsveç’te şehir içinde bulunan termik santralli gezelim dedik. Devlet de her şeye rağmen yapacağım derse biz de oradaki gibi termik santral yapın deriz. Masa etrafında toplanalım yapılmasın diye karar çıkaralım. Gidelim dikilelim yaptırmayalım. Benim çocuğum da burada büyücek ama ben enerjimi kendimden üretmekten yanayım” dedi.

 

“KENDİMİZE YAKIŞAN SİYASEYİ YAPIYORUZ”

 

Kimlerin kimlerle ittifak yaptığını bildiklerini söyleyen Aydeniz “Cumhur ittifakı vardır, bunun projesini de MHP çizmiştir. Direktiflerini belirtmiş, iki parti birleşmiştir. Alay edercesine ittifak partisi demek de yanlıştır. Biz de sizi ‘teröristleri cezaevinde ziyaret eden parti’ diye anarız. Genel Başkan yardımcın pyd’yi terör örgütü olarak görmüyor, fetö diyemiyorsun. Askerlerimizin bozkurt yaparak ‘kızıl elmaya gidiyoruz’ demesini hazmedemeyeceksin, gelip bana ittifak partisi diye alay edeceksin. Alay etmesi gereken bizken, edebimizden taviz vermeden kendimize yakışan siyaseti yapıyoruz” dedi.

 

“SADECE CHP’NİN VE BELEDİYENİN PROBLEMİ DEĞİL”

 

MHP İl Teşkilatı ve Çerkezköy teşkilatının termik yapılsın derdinde olmadığını söyleyen Aydeniz, “Milli enerji dediğimizde milli kelimesini duyunca tüyleri diken diken olan insanlar bunu anlayamazlar. Milli enerjiden kastımız, enerjiyi kendimiz üretelim. Ne kadar dışarıya bağımlı olmazsak, o kadar güçlü oluruz. Biz her şeyin masaya yatırılmasından yanayız. Gelin hep birlikte yaptırmayalım. Bu sadece CHP İlçe teşkilatı yada Çerkezköy Belediyesi’nin problemi değildir. Belediye Başkanı Vahap Akay partimize gelip çayımızı içerse, elindeki bilgileri bize sunar ise kol kola gider arazide bekler yaptırmayız. Halk kahramanı olmaya çalışmak, sizin çocuklarınızın sağlığını onlar değil biz düşünüyoruz demekte yanlıştır” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU