TESKİ'den 'atık su' açıklaması

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin'in 'TESKİ'nin yapmadığı hizmet için abonelerden para aldığı' şeklindeki iddialarının gazetemizde yayınlanmasının ardından T

GÜNDEM 2.03.2018 23:11:00 0
TESKİ

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin’in ‘TESKİ’nin yapmadığı hizmet için abonelerden para aldığı’ şeklindeki iddialarının gazetemizde yayınlanmasının ardından Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Şafak Başa konuyla ilgili açıklama yaptı.

 

BAŞA’DAN AÇIKLAMA

 

TESKİ’nin altyapı ve kanal bağlantı hizmeti verdiği bölgelerde atık su bedeline Çevre ve Orman Bakanlığının hazırlamış olduğu 27 Ekim 2010 tarihli 27 bin 742 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış olan "Atıksu, Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin" 22'nci maddesinde yer alan; "Atıksu ve evsel katı atık hizmetlerine ait ücretlendirme yapılan hizmetin karşılığı olarak müstakilen, düzenli aralıklarla su faturalı üzerinden yapılır" hükmü doğrultusunda su faturaları üzerinden tahsil etmekle yükümlü olduğunu belirten Başa “Pınarça Mahallesi, 12 Kasım 2012 tarih ve 6360 sayılı "On dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında köyden mahalleye dönüşerek toplam 992 adet abone ile birlikte TESKİ'nin sorumluluğuna girdi. Mahallede kanalizasyon hattı kullanan ve kullanmayan abonelerin olmasında dolayı kullanmayan abonelerin atık su bedellerinin kaldırılması için TESKİ'ye başvuruda bulunmaları talep edildi ve bunun için defalarca sesli anons ve duyuru yapıldı” dedi.

 

26 ABONE BAŞVURUDA BULUNDU

 

TESKİ tarafından yapılan anons, bildiri ve fiziki takip sonucunda; Pınarça Mahallesi’nde bulunan 992 adet aboneden 26 tanesinin atık su bedellerinin kaldırılması için TESKİ’ye başvuruda bulunduğunu dile getiren Başa “20 aboneliğin kanal bağlantısı olmadığı için atık su ücretleri iptal edilerek alınan bedeller abonelere iade edildi. Ayrıca 4 adet başvuru değerlendirme aşamasında olup, gerekli keşif yapıldıktan sonra kanal bağlantısı olmadığının tespiti halinde atık su ücreti iptal edilerek alınan bedeller iade edilecek. 2 adet başvuru sahibinin ise idaremize kayıtlı aboneliğinin bulunmadığı tespit edildi ve gerekli işlemler başlatıldı. Sonuç olarak TESKİ Kapaklı İlçe Şube Müdürlüğü personelince yapılan fiziki talipler, gerek abonelerden gerek beyan üzerine mevzuata göre işlem yapılıyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU