"Madem faydalıydı, neden insanları kandırmaya kalktınız?"

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, yaptığı yazılı açıklama ile AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel'e cevap verdi.

SİYASET 28.02.2018 21:19:00 0

Termik santrale yaklaşık 50 kilometre uzakta ikamet eden ve zamanının çoğunu Ankara’da geçiren Mustafa Yel’in; “Zararlı olsa biz yaptırır mıyız? Nihayetinde biz de burada yaşıyoruz, uzayda yaşamıyoruz” ifadelerini kullandığını söyleyen Camcı “Koltuk kaygısından ötürü halktan yana taraf olamayan, kömürün akıllı olduğuna, termik santralin havayı temizleyeceğine inanan İktidar partisi Milletvekili ve İttifak Partisi İl Başkanına bazı sorular sormak istiyorum. Partimizi belirterek “Türkiye’de bugüne kadar tek bir çivi çakmamış” diyen Sayın Mustafa Yel’e kendi parti belediye yönetiminin geçtiğimiz 10 yıl boyunca Çerkezköy ilçesine verdiği hizmetler ile parti belediyemiz yönetiminin 4 yıldır verdiği hizmetleri adil bir şekilde mukayese etmesini tavsiye ederim” dedi.

 

“YURT DIŞINDA CİDDİ YAPTIRIMLAR UYGULANIYOR”

 

Mustafa Yel’in açıklamasında yurtdışında şehir merkezlerinde faaliyet gösteren termik santrallerden bahsettiğini söyleyen Camcı “Bahsettiği ülkelerdeki termik santrallerin işletilme şartları ve uymaları gereken limit değerler ile ülkemiz yönetmeliklerindeki limit değerler maalesef ki aynı değil. Dünyada kansere sebebiyet veren en tehlikeli hava kirleticisi olan PM (Partikül Madde) 2.5 değerin aşılması durumunda santrallere ciddi yasal yaptırımlar uygulanıyor. Fakat PM 2.5 değeri maalesef ki ülkemiz yönetmeliklerinde yasal bir limit değeri olarak yer almıyor” dedi.

 

“SAVINI BİR KEZ DAHA DÜŞÜNMESİNİ İSTİYORUM”

 

MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel’in de “Biz doğru neyse onun yanındayız. MHP hiç bir zaman doğruları söylemekten korkmuyor. Biz birileriyle bugün siyaset yapıyoruz diye onları eleştirmekten ne çekindik ne de korktuk” ifadelerini kullandığını söyleyen Camcı “ Bu ifadeleri kafamı karıştırdı. MHP parti başkanının zamanında Aksaray için ‘Bin odası bir adam yapmayacak kaçak ve karanlık saray’ ve ‘Mazlumların feryadı, sarayın çatısını uçuracaktır’ ifadelerini kullandıktan sonra aynı Saray’a giderek Cumhurbaşkanı’nın elini sıktığını ve şuanda da ittifak olarak hareket ettiğini görüyoruz. Bu durumda Koray Önsel’den MHP’nin eleştirmekten korkmadığı, doğrunun yanında durduğunu belirttiği savını bir de bu ittifak detayını göz önünde bulundurarak düşünmesini isterim” dedi.

 

 “YAŞAMAK İSTİYOR”

 

Mustafa Yel ve Koray Önsel’e, termik santralin ne gibi faydalarının olacağını düşündüklerini soran Camcı, basında sık sık dile getirilen akıllı kömürden neyin kastedildiğini açıklamalarını istedi. Camcı “Henüz kurulmamış iki barajdan alınacağı iddia edilen yıllık bir milyon metreküplük suyun bölgeyi nasıl bir su sıkıntısına sürükleyeceğinin farkındalar mı? Tesisten çıkacak yaklaşık seksen milyon ton cürufun depo edileceği alanda nasıl bir tahribata sebebiyet vereceğinin farkındalar mı? Madem bu kömürlü termik santral bu kadar faydalıydı, neden insanları saçma sapan promosyonlarla kandırmaya kalktınız? Neden ikna konusunda yüksek öğrenim görmüş şahısları ilçemize getirip vatandaşımızı ikna etmeye kalktınız, ikna olmaya vatandaşımıza neden kızdınız? Aslında hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki Pınarçalı Teyzem enerjiye falan karşı değil! O eli öpülesi teyzem yaşamak istiyor. Vatandaşımızı yalanlarla, halk için düzenlediğinizi iddia ettiğiniz ama halkı içeriye almadığınız ‘bilgilendirme toplantılarıyla’ ikna etmeyi deneyeceğinize, vatandaştan korkmamayı deneyin. O zaman anlarsınız bu halk neden termik santral istemiyor diye” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ