"Vergi ödemek, en kutsal görevlerden biridir"

Vergi Haftası dolayısıyla Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Cengiz Kılıç ve Vergi dairesi personelini ağırlayan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban "Vergi ödemek, her vatandaşımızın e

GÜNDEM 26.02.2018 19:03:00 0

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Vergi Haftası dolayısıyla Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Cengiz Kılıç ve Vergi dairesi personelini ağırladı.

 

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

 

Ziyarette konuşan Çerkezköy Vergi dairesi Müdürü Cengiz Kılıç, toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla, her yıl Şubat ayının son haftası kutlanan Vergi Haftası’nın 29’uncusunun bu yıl 26 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

 

“TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLECEK”

 

2017 yılında verilen beyannamelere göre ilk 10’a giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine Maliye Bakanı Naci Ağbal imzalı Teşekkür Belgelerini takdim edeceklerini belirten Kılıç “İlçemizde beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren, gönüllü, uyum seviyesi yüksek mükelleflerimizi ziyaret edeceğiz” dedi.

 

YAPILACAK ETKİNLİKLERİ ANLATTI

 

Çerkezköy’de çeşitli yerlere Vergi Haftası için hazırlanan “Vergilerimizle Büyüyen Türkiye” ve “Vergi Geleceğimizdir”  sloganlarının yer aldığı afişlerin asılacağını kaydeden Kılıç “Öğrencilerimize yönelik hazırlanan vergi haftası afişleri ilköğretim ve ortaöğretim okullarında asacağız. Okullarımızı ziyaret ederek öğrencilerimizi vergi bilinci konusunda bilgilendirme çalışacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa, Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimleri yapacağız ve genç girişimcilerimize de vergi konusunda bilinçlendirmeye çalışacağız” bilgisini verdi.

 

“EN KUTSAL GÖREVLERDEN BİRİ”

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da ziyaretlerinden dolayı Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Cengiz Kılıç ve beraberindeki heyette teşekkür etti. Ülkemizde sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi için 1990 yılından itibaren her yıl Vergi Haftası’nın çeşitli etkinliklerle kutlandığını anımsatan Abban “Vergi ödemek, her vatandaşımızın en kutsal görevlerinden biridir. Aynı ülkede yaşayan, devletimizin bizlere sunduğu hizmetlerden yararlanan vatandaşlar olarak, belli bir geliri olan herkesin vergisini ödemesi gerekir” dedi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Bu ödenen vergilerle devletin vatandaşlara çeşitli olanaklar sağladığını kaydeden Abban “Bu vesile ile vergisini tam ve zamanında ödeyerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Abban, Vergi Dairesi Müdürlüğü personeline de çalışmalarında başarılar diledi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN