Kalyon: Zina yeniden suç sayılmalıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zinanın suç olmaktan çıkarılmasıyla ilgili "Zina konusunda yanlış yaptık" sözleri üzerine Saadet Partisi Çerkezköy ilçe Başkanı Mehmet Ka

SİYASET 22.02.2018 23:35:00 0
Kalyon: Zina yeniden suç sayılmalıdır

AK Parti hükümetlerinin Avrupa Birliği’ne girmek uğruna milli ve manevi değerleri elinin tersiyle ittiğini ifade eden Kalyon “Hükümet yıllar sonra gerçekleri gördü fakat gelinen nokta içler acısı. Sayın Erdoğan, yapmış olduğu açıklamada ‘Biz AB sürecinde, bu bir öz eleştiridir onu söylemek zorundayım, bu konuda bir yanlışımız oldu ki zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle bu tacizler vesaire bunları belki de aynı kapsam içerisinde değerlendirmemiz lazım’ dedi. Şimdi bizim buradan Sayın Cumhurbaşkanına ilk olarak ifade etmemiz gereken şey “Günaydın” demek olmalıdır” dedi.

 

“YILLARDIR YAPTIĞIMIZ UYARILARI NİÇİN DİKKATE ALMADINIZ?”

 

Mehmet Kalyon, Saadet Partisi’nin yıllarca zinanın serbest bırakılmasına yönelik tepkisinin dikkate alınmamasını da eleştirerek “Bunca tecavüz ve taciz vakalarının, bunca boşanma ve intihar olaylarının baş müsebbibi olan zina konusuyla alakalı yıllardır yaptığımız bütün ikaz ve uyarıları niçin dikkate almadınız? Neden yaptığımız uyarılara bir kez kulak vermediniz? Bizler Saadet Partililer olarak sizden sadece konuya duyarlı olmanızı bekledik, bunu inancımızın bir gereği olarak istedik fakat sonuçlarının ne olacağının gün gibi aşikâr olduğu bir konuda dahi sesimizi size iletemedik” dedi.

 

“BU TROLLER ŞİMDİ NE DİYECEKLER?”

 

Kalyon “Hükümeti devamlı uyardık. Ancak zinanın suç olmaktan çıkarılma sürecini anlattığımız ortamlarda hep hükümete iftira atmakla suçlandık. Zinayı suç olmaktan çıkaran Ak Parti Hükümeti değildir diye toptan bir reddiyeyle karşılaştık. Şimdi ise özellikle iktidar medyası ve sözcülerinin ısrarla ve kasıtlı olarak ‘Ecevit Dönemi’ dediği zinanın suç olmaktan çıkarılmasının kendi dönemlerinde gerçekleştiği bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından teyit edildi. Dolayısıyla bu itiraflar her şeyi açık bir şekilde ortaya koymuş oldu. Peki, bu troller şimdi ne diyecekler?” dedi.

 

“BU YIKICI SÜRECE HEP BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETELİM”

 

Bu konuda medya ve sivil toplum örgütlerinin de büyük vebal sahibi olduğunu kaydeden Kalyon “Zinayı suç olmaktan çıkaran siyasiler kadar buna seyirci kalan medyanın ve kanaat önderlerinin de vebali ağırdır. Şimdi buradan Sivil Toplum Örgütlerine de sesleniyoruz. Bu ağır vebalden kurtulmalı ve zina yeniden suç sayılmalıdır. Gelin bu konu ile alakalı hep birlikte yeniden çalışma yapalım. Siz de elinizi taşın altına koyun, teşriki mesai yapalım, bu yıkıcı sürece hep birlikte çözüm üretelim” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU