Başarının yolu Tedarik Zinciri Yönetimi'nden geçiyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "Tedarik Zinciri Operasyonları Referans Modeli (Scor) Eğitimi" düzenlendi.

GÜNDEM 21.02.2018 22:03:00 0
Başarının yolu Tedarik Zinciri Yönetimi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda 10:00-16:00 saatleri arasında düzenlenen eğitimde İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Erdal ve İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Adil Ünal katılımcıları bilgilendirdi. Günümüzde uluslararası pazarlarda şirketlerin değil, tedarik zincirlerinin rekabet ettiğini söyleyen Prof. Dr. Murat Erdal, “Tedarik Zinciri Yönetimi, sürekli ve hızlı ürün/hizmet akışlarını organize etmek ve işletme iş süreçlerini bir bütün olarak görmektir. Bu çerçevede yurtiçi ve uluslararası tedarikçilerle ilişkilerden fabrika ortamına, depo yönetiminden dağıtım planlamasına kadar bir dizi faaliyeti sürekli etkileşim halindedir” dedi.

 

“YENİ BİR YÖNETİCİ PROFİLİ DE ORTAYA ÇIKARIYOR”

 

Bütün bu gelişmelerin yeni bir yönetim anlayışını zorunlu kılarken yeni bir yönetici profilini de ortaya çıkardığını belirten Erdal “Tedarik Zinciri Yönetimi, bugünün ve geleceğin şiddetli rekabet ortamında başarının yolu Tedarik Zinciri Yönetimi’nden geçmektedir” dedi. Tedarik Zincirinin, mal ve hizmetlerin tedarik aşamasından, üretimine ve nihai tüketiciye ulaşmasına kadar birbirini izleyen tüm halkaları kapsadığını belirten Erdal “İş süreçleri açısından bakıldığında, tedarik zinciri; satış süreci, üretim, envanter yönetimi, malzeme temini, dağıtım, tedarik, satış tahmini ve müşteri hizmetleri gibi pek çok alanı içermektedir” dedi.

 

SAĞLADIĞI FAYDALAR

 

Artık önemli olanın, şirketler arası rekabet değil, şirketlerin içinde yer aldıkları tedarik zincirleri arasındaki rekabette başarılı olmak olduğunu söyleyen Erdal “Tedarik Zinciri yönetiminin etkin olması, girdilerin teminini garantileyerek, üretimin devamlılığını sağlar” dedi. İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Adil Ünal da Stok Yönetimi ile ilgili konuştu.

 

Haber / Özge MERİÇ