En çok atık toplayan okullar ödüllendirilecek

Kapaklı Belediyesi tarafından elektronik atık toplama kampanyası başlatıldı. 4 Mayıs'ta sona erecek olan kampanya için okullara elektronik atık toplama kutuları dağıtıldı. Kampanya sonunda en çok atık top

GÜNDEM 21.02.2018 22:00:00 0
En çok atık toplayan okullar ödüllendirilecek

Kapaklı Belediyesi tarafından elektronik atık toplama projesi kapsamında kampanya başlatıldı.  Elektronik atık toplama kampanyası için okullara elektronik atık toplama kutuları teslim edildi.

 

ATIK MİKTARINA GÖRE ÖDÜL VERİLECEK

 

Yapılan eğitimler ve asılan afişlerle öğrencilere elektronik atıkların tehlikeleri anlatılırken, atıkların nereye teslim edileceği konusunda da bilgi verildi. İlçe genelindeki okullarda elektronik atık toplama kampanyası ile öğrenci ve velilerin daha bilinçli olmalarının hedeflendiği belirtilirken, toplanan atık miktarına göre okulların ödüllendirileceği ifade edildi.

 

“EVSEL ATIKLARLA BİRLİKTE ATILMAMALI”

 

Kampanya ile ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Atık elektrikli ve elektronik eşyalar teknolojinin gelişimi ve hayat standardının yükselmesiyle gün geçtikçe artmaktadır. Elektronik atıkların içinde bulunan ağır metaller ve gazlar nedeniyle çöp olarak değerlendirilmemesi, evsel atıklarla beraber atılmaması gerekiyor” dedi.

 

“DUYARLI OLMALARINI İSTİYORUZ”

 

Geri dönüşüme gönderilen elektronik atıkların tekrar ekonomiye kazandırılarak hammadde, elektrik, su ve yakıt tasarrufu sağlayarak yeni üretilecek elektrikli ve elektronik eşyaların daha ekonomik ve çevreye duyarlı olmasına yardımcı olunacağını kaydeden Mandalı “Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

 

SON GÜN 4 MAYIS

 

4 Mayıs tarihinde sona erecek olan kampanya sonucunda laptop, projeksiyon, masa tenisi ve satranç takımı ve benzeri hediyeler verileceğini belirten Mandalı “Vatandaşlarımız elektronik atıklarını mahallerindeki okula getirerek okullara destek olabileceğini, taşıyamadığı atık elektrikli ve elektronik eşyalarını da Atık Getirme Merkezine getirebileceğini ve konuyla ilgili Alo Atık Hattından destek alabileceğini kaydetti.

 

Haber / Özge MERİÇ