"Yunanistan ile Türkiye arasında pek çok ortak nokta var"

Edirne Yunanistan Başkonsolosu Sotiria Theocharidi, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül'ü ziyaret etti.

GÜNDEM 16.02.2018 23:01:00 0

Ziyarette konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, Yunanistan ile Türkiye arasında beşeri ve ticari pek çok ortak nokta olduğunu ifade ederek “Çorlu halkı olarak Yunanistan’a sık sık iş ve turistik amaçlı ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Yunan ve Türk Halkı aynı yaşam değerlerine sahip, birbirine çok yakın 2 toplumdur. Son yıllarda gerçekleşen sosyal organizasyonlar sayesinde kültürel bağlarımız daha da güçleniyor ve ileriye dönük ticari ilişkilerimizin daha da arttığını gözlemliyoruz. Türkiye ve Yunanistan'da ticari işbirliği yapılabilecek pek çok ortak sektör mevcut. Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacminin artması, iki ülke arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi için odamız olarak her zaman birlikte çalışmaya hazırız” dedi.

 

“MEMNUNİYET DUYUYORUZ”

 

Karşılıklı ziyaretlerin iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendireceğini kaydeden Yunanistan - Edirne Konsolosu Theocharidi de “Özellikle ticari ilişkilerin gelişmesi hususunda Yunanistan - Edirne Konsolosluğu olarak, odanız ile birlikte iki ülke arasında oluşturacağımız işbirlikleri için memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ