Kızlarda Zeynep, erkeklerde Yusuf

Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü 2017 Yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre Edirne, Tekirdağ, Kırklareli'nde 2017 yılında en çok tercih edilen

GÜNDEM 15.02.2018 19:51:00 0
Kızlarda Zeynep, erkeklerde Yusuf

Türkiye'de 2017 yılında en çok tercih edilen bebek ismi kızlarda Zeynep olurken, erkeklerde ise Yusuf oldu. Kız bebeklerde Zeynep’ten sonra en popüler isimler sırasıyla: Elif, Defne, Hiranur ve Ebrar olurken, erkek bebeklerde ise Yusuf’tan sonra en popüler isimler sırasıyla Eymen, Ömer, Emir ve Miraç oldu.

 

TEKİRDAĞ’DA ZEYNEP VE EYMEN

 

Tekirdağ'da en popüler bebek ismi kızlarda Zeynep, erkeklerde Eymen oldu. Kız bebeklerde Zeynep'ten sonra en popüler isimler sırasıyla: Defne, Elif, Eylül, Ebrar, Esila, Hiranur, Ecrin, Miray ve Asya oldu. Erkek bebeklerde ise Eymen'den sonra en popüler isimler sırasıyla: Yusuf, Ömer, Emir, Miraç, Çınar, Ömer Asaf, Ayaz, Poyraz ve Mert oldu.

 

EDİRNE’DE DE ZEYNEP VE EYMEN

 

Edirne’de de en çok tercih edilen bebek ismi kızlarda Zeynep, erkeklerde Eymen oldu. Edirne'de kız bebeklerde Zeynep'ten sonra en çok Defne, Elif, Derin, Eylül, Kumsal, Duru, Güneş, Miray ve Asya isimleri verilirken, erkek bebeklerde ise Eymen'den sonra en popüler isimler sırasıyla Emir, Rüzgar, Aras, Ayaz, Çınar, Kuzey, Deniz, Kerem ve Arda oldu.

 

KIRKARELİ’NDE DEFNE

 

Kırklareli'nde ise en popüler bebek ismi kızlarda Defne, erkeklerde Eymen oldu. Kırklareli'nde kız bebeklerde Defne'den sonra en popüler isimler sırasıyla: Elif, Zeynep, Eylül, Derin, Esila, Miray, Asya, Nehir ve Azra oldu. Erkek bebeklerde ise Eymen'den sonra en popüler isimler sırasıyla: Ayaz, Rüzgar, Aras, Çınar, Emir, Poyraz, Yusuf, Doruk ve Kerem oldu.

 

Haber / Ruşa ELMA