Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Afrin açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik 27 gündür yürütülen 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1528'e yükseldi.

GÜNDEM 15.02.2018 19:47:00 0
Türk Silahlı Kuvvetleri

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, karadan çatışmalarla 50'yi aşkın köy ve beldeyi terör örgütünden arındırdı. Derinlik oluşturularak sürdürülen harekât kapsamında teröristlerden temizlenen bölgelerde tuzaklanan mayın ve patlayıcılar da eğitimli köpeklerin de desteğiyle uzman ekipler tarafından bulunarak imha edildi. Sıcak çatışmaların yaşandığı ve terörist unsurlarının bulunduğu bölgeler ise karadan ve havadan ateş altına alındı.

 

Bugüne kadar 32 askerin şehit olduğu, 9 sivil vatandaşın da hayatını kaybettiği harekâtın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, son bir günlük süreçte kara ve hava operasyonlarında 43 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen harekâtın, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği belirtildi.

 

Şaban KARDEŞ