Soyağacı sorgulama yeniden hizmette

E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama hizmeti geçici bir sürenin ardından yeniden erişime açıldı.

GÜNDEM 15.02.2018 10:17:00 0
Soyağacı sorgulama yeniden hizmette

1800’lü yıllara kadar soyağacınızı öğrenebileceğiniz hizmet e-devlet kapısı üzerinden veriliyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın ilgili birimindeki kayıtlara göre o gün E-Devlet uygulamasına 4 milyon kullanıcı giriş yapmıştı. Kayıtlara göre bu rakam daha önceki girişlerin en az 3 veya 4 katı oldu. Şimdi daha büyük bir yoğunluk yaşanacak olsa da işlemler sıraya alınarak yapılıyor.

 

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra nüfus bilgilerinizi güncelleyerek ilgili sekmeye ulaşın. Bu sekmeye ulaştığınızda öncelikli olarak kendi nüfus bilgilerinizi görüyorsunuz. Burada, ilgili bilgileri kontrol ettikten sonraysa sağ üst köşeden “Belge Oluştur” sekmesine tıklamanız gerekiyor. Kısa yoldan sorgulama sayfasına ulaşmak için arama kısmını da kullanabilirsiniz.

 

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

 

Turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Devlet platformuna giriş yapabilmeniz için postaneden bir e-Devlet şifresi edinmeniz gerekiyor. Şifrenizi PTT şubelerinden edinebilirsiniz. Sisteme de T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz. Şifreyi kaybetme, unutma veya çaldırma ve benzeri durumlarda yeni bir şifre için şifre yenileme hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak için profilinizde bulunan iletişim bilgilerinden cep telefonu numaranızı ya da hem cep telefonu numaranızı hem de e-postanızı e-Devlet Kapısında doğrulamış olmanız gerekmektedir. Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezi’nden destek alabilirsiniz.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU