Küresel rekabette en büyük gereklilik

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Endüstri 4.0 Check-Up ve Sağlıklı Süreç Geliştirme Reçeteleri Semineri düzenlendi.

GÜNDEM 14.02.2018 19:04:00 0
Küresel rekabette en büyük gereklilik

14:00-16:00 saatleri arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen programa konuşmacı olarak Dr. Doğan Hasan katıldı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı seminerde konuşan Hasan ‘iş akışı, görev tanımları, zaman ve metot etütleri, proses planlama, üretim yönetim ve takip sistemleri, hedeflerle yönetim, personel yetkinlik metrisleri, kalite çemberi, kaizen, 8D problem çözme faaliyetleri, DÖF, montaj hattı, dengeleme, değer akış haritaları, analiz ve geliştirme, süreç analizi, iyileştirme ve tanıtımı, SS çalışmaları, tesisi planlama, üretim ve kapasite planlama-ERP danışmanlığı, İSO/TS 1649 Kalite Yönetim Sistemi, toplam verimli bakım ve yalın üretim yönetimi’ hakkında bilgiler verdi.

 

EN BÜYÜK GEREKLİLİK HALİNE GELDİ

 

Türkiye’nin yeni sanayi devrimi için 16 yeni mesleğin 2020 yılında devreye gireceğini ve yakın gelecekte 40 milyar nesnenin internete bağlı olacağını kaydeden Hasan “Dijital dönüşüm dinamiklerinden yola çıkarak geleceğin akıllı üretim ekonomisini doğuran Sanayi 4.0, geleceğin dünyasında küresel rekabette önde olmak isteyen işletmeler için en büyük gereklilik haline geldi” dedi.

 

YENİ DİJİTAL SOĞUK SAVAŞ BAŞLADI

 

Dünya’yı kapsayan Yeni Dijital Soğuk Savaş’ın başladığını dile getiren Hasan “Bu savaş kısa sürede tüm dünyaya yayılacak. Bütün savaşlar gibi bu da sancılı olacak. Buna hazırlıklı olanlar daha az etkilenecek, bu yeni değişim rüzgârının yıkıcı etkileri ile savrulan ekonomilere tanık olacağız. Bu günden buna hazırlıklı olursak ekonomide sancılı günler yaşamayız” dedi.

 

“4.0’I YAKALAMA ZORUNDAYIZ”

 

Ülkemiz sanayisinin bu süreçte geçireceği yapısal dönüşümün istihdam sorunu yaratmayacağını söyleyen Hasan “Bu modelde asıl olan farklı teknolojilere hükmeden ve makinelere yön veren yeni bir insan gücü modeli ve modelin AR-GE’sini yaratmaktır. Ülkemizde sanayi kentlerimizde faaliyet gösteren bazı sanayi kuruluşlarımız şimdiden dijital devrime geçerek üretimlerini buna göre yapmaktadır. Ayakta kalmak ve mücadele etmek için sanayide mutlaka 4.0’ı yakalamak zorundayız” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ