Dezavantajlı kadınlara meslek kursu veriliyor

Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı olarak çalışmalarına devam eden SODAM'da dezavantajlı kadınlar için verilen meslek kursları devam ediyor. Genç kızlara 'Saç Bakımı ve Yapı

GÜNDEM 12.02.2018 17:57:00 0
Dezavantajlı kadınlara meslek kursu veriliyor

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Hicran Balı, SODAM'ın açıldığından bu yana genç kızlara ve kadınlara yönelik beceri ve eğitim kurslarının devam ettiğini ifade ederek “Bu kapsamda kuaförlük kursu da veriliyor. Bu kurslar sonucunda kişilerin meslek sahibi olup aile ekonomilerine katkı sağlanması amaçlanmakta. Kuaförlük kursumuza zaman zaman piyasada bu işi başarıyla yapan kuaförlerimiz Edirne'ye geliyor ve tecrübe ve bilgilerini kursiyerlerimize aktarıyor. Eğitmenimiz Gökmen Balkan bugün buraya gelerek kursiyerlerimizi bilgilendirdi ve topuz üzerine bir eğitim verdi. Aynı zamanda kendisi kursumuza malzeme desteği de verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“AMACIMIZ AVANTAJA ÇEVİRMEK”

 

Kuaför Gökmen Balkan, projenin dezavantajlı kadınlara yönelik olmasının kendisini daha da mutlu ettiğini belirtirken, kurs eğitmeni Nagihan Kocabaş ise amaçlarının dezavantajlı grupları avantaja çevirmek olduğunun ifade etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ