Balkan Araştırmaları Çalıştayı düzenlendi

 Balkan Araştırmaları Çalıştayı İstanbul Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. Çalıştaya Namık kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, NKÜ Balkan Araştırmal

GÜNDEM 12.02.2018 15:38:00 0
Balkan Araştırmaları Çalıştayı düzenlendi

Balkan coğrafyasında bulunan üniversitelerin araştırma, proje, çift diploma ve ortak derece programları, akademisyen ve öğrenci değişimi, STK’larla ortak etkinlikler ve hayat boyu öğrenme programları çerçevesinde yapılacak işbirlikleri için görüş alışverişinde bulunulan çalıştayda, araştırma ve projelerde öncelikli konular, paydaş üniversitelerde Balkanlar ile ilgili yürütülen diploma ve sertifika programlarının etkinliğini arttırma, Balkanlar üzerine çalışan insan kaynağı kapasitesini geliştirmenin yanı sıra bir araştırma ve veri merkezi oluşturma konuları da görüşüldü.

 

YARARLI OLACAK

 

Çalıştay sonuçlarının değerlendirilmesinin, 30-31 Mart 2018 tarihlerinde Makedonya-Kalkandelen’de düzenlenecek "Balkan Üniversiteler Birliği'nin (BAU) 4. Yıllık Konferansı" öncesinde gelecekteki işbirlikleri açısından son derece yararlı olacağı ifade edildi.

 

Haber / Ruşa ELMA