Belediye personeline farkındalık eğitimi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Muratlı Belediyesi'nde görevli personele yönelik engelli ve yaşlı vatandaşlara davranış biçimleri ile ilgili '

GÜNDEM 9.02.2018 21:54:00 0
Belediye personeline farkındalık eğitimi

Eğitim Muratlı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Eğitimde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay yaptı. Atay konuşmasında, “Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak engelli vatandaşların sorunlarını gündeme aldık. Hizmet içi eğitimleri önemsiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 

 

2 OTURUMDA VERİLDİ

 

Eğitmen Murat Yıldız tarafından, 2 oturumda verilen eğitimde Muratlı Belediyesi’ne gelen engelli ve yaşlı vatandaşlara davranış biçimleri, karşılama ve iletişim kurma, vizyon geliştirme, engelli ve yaşlı hizmetlerine yönelik bilgi edinmelerini sağlama, engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik, fiziksel, psikolojik sözlü şiddet içeren her türlü tutum ve davranışlara yönelik daha duyarlı yaklaşım bilincinin sağlanması ve engelli bireylerin toplumsal yaşama uyumları, karşılaştıkları sorunların yarattığı psikolojik travmaların en aza indirgenmesi ile ilgili bilgi verildi. 

 

TSE STANDARTLARI

 

‘Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik İle İlgili TSE Standartları’ konulu eğitimde de TS 9111 Özürlüler Hareket Kısıtlılığı Bulunan Kişiler İçin Binalarda Ulaşılabilirlik Gerekleri, TS 12576 Şehir İçi Yollar ve Kaldırım ve Yaya Geçitlerinde Ulaşılabilirlik İçin Yapısal Önlemler ve İşaretlemelerin Tasarım Kuralları, TS ISO 23599 Görme Özürlü veya Az Görenler İçin Yardımcı Mamuller ve Hissedilebilir Yürüme Yüzeyi İşaretleri, TST TS ISO 23599'un Uygulanmasına Yönelik Tamamlayıcı Standart konularında bilgiler aktarıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ