Başka Özgecanlar ölmesin

Mersin Tarsus'ta hunharca katledilen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın ölümünün üçüncü yılı dolayısıyla anma mesajı yayınlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kadına karş

GÜNDEM 9.02.2018 21:51:00 0
Başka Özgecanlar ölmesin

Türkiye’nin, 3 yıl önce sadece bir bedeni değil; gencecik bir evladını kaybettiğini kaydeden Gürkan “Özgecan Aslan’la bir aile umutlarına da son verdi. Özgecan Aslan, şiddete, tecavüze, zorbalığa, ölüme mahkum edilen bir çok kadınımızın sesi, kadına yönelik uygulanan her türlü şiddetin sembolü oldu. Ne bir ilkti Özgecan Aslan ne de son.  Türkiye’yi ayağa kaldıran bu vahşetin üzerinden tam 3 yıl geçti. Ama ne yazık ki, kadınlarımıza yönelik uygulanan bu şiddet ne söylemlerde son buldu nede yaşamımızda” dedi.

 

İSMİ EDİRNE’DE YAŞIYOR

 

Gürkan, Özgecan Aslan’ın ölümünün aynı zamanda birçok kadının ortak sesi olduğunu belirterek  “Tek suçu kadın olmak olan Özgecan Aslan’ın ölümü öylesine yüreğimizi sızlattı ki, ismini Edirne’de yaşatmak istedik. Özgecan’ın ismini Edirne Belediyesi olarak kadınlarımızın hizmetine 2 yıl önce sunduğumuz kadın merkezine verdik. Özgecan, burada kadınlarımız ile yaşatılıyor. Kadınlarımız bu merkezde mesleki kurslara gidiyor, sosyal donatılar kazanıyor, spor yaparak hayata bağlanıyor. Bizler toplumda, yaşamının her alanında,  her köşesinde, her anında ve atılan her adımda erkekle yan yana duran erkekle omuz omuza yürüyen, erkekle yürek yüreğe mücadele eden kadınlar istiyoruz” dedi.

 

 BAŞKA ÖZGECANLAR ÖLMESİN

 

Belediye olarak bu cinayetin ardından başka Özgecanlar ölmesin diye toplu taşımada bir takım tedbirler aldıklarını belirten Gürkan “2016 yılında itibaren belediye meclis kararıyla yıllık çalışma ruhsatlarını yenileyecek minibüs ve taksi sürücülerinden, son bir ay içinde uyuşturucu madde kullanmadığına dair raporla, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden alıkoyma, alkol ve uyuşturucu kullanmak suretiyle trafiği tehlikeye düşürme, uyuşturucu madde satın alma, kullanma ve fuhuş gibi suçlardan suç işlemediğine dair adli sicil kaydı istemeye başladık. Bunla da yetinmedik; kadınlarımıza gece Saat 22.00’dan itibaren istedikleri durakta inme ayrıcalığı getirdik; başka Özgecanlar ölmesin diye; kadınlarımız cinsel istismara, tecavüze, zorbalığa ve cinayete kurban gitmesin diye” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN