Olaylı gitti, sessiz döndü

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında 4 toplantıya katılmadığı gerekçesiyle Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı'nın yazısıyla meclis üyeliğinin düşürülmesi çok t

GÜNDEM 9.02.2018 14:57:00 0
Olaylı gitti, sessiz döndü

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında 4 toplantıya katılmadığı gerekçesiyle Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı’nın yazısıyla meclis üyeliği düşürülen Rahmi Yılmaz, saat 11:30’da ÇTSO Meclis Salonu’nda yaptığı açıklamada süreçle ilgili son durumu paylaştı.

 

MAHKEME, MECLİS ÜYELİĞİNİN DEVAMINA KARAR VERDİ

 

4 toplantıdır demokratik hakkını kullanıp meclis üyeliği yapamadığını kaydeden Yılmaz “Tebligatların en saat 24 saat öncesinden yapılması gerekiyor. Bana yapılan tebligatların 2 tanesi toplantının yapılacağı gün yapıldığı için, en az 24 saat öncesinden tebligat yapılması gerektiği için asistanım tebligatı almadı. Ben de toplantıya katılmış sayıldım. Meclis üyeliğimin düşürüldüğüne dair meclis başkanlığının yazısının bana ulaşmasının ardından Bakanlığa müracaat ettim. Yasal sürenin bitmesine 1 gün kala Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne başvurdum. Mahkeme odanın savunmasını ve evrakları istedi. Mahkeme dün sonuçlandı. Mahkeme benim meclis üyeliğimin devam etmesine, bu kararın uygulamasının durdurulmasına karar verdi” dedi.  

 

“MECLİS ÜYELİĞİM DE ADAYLIĞIM DA DEVAM EDİYOR”

 

Karşı tarafından bir üst mahkemeye itiraz hakkının olduğunu kaydeden Yılmaz “Üst mahkeme sonuçlanana kadar TOBB delegesi ve meclis üyesiyim. Şubat meclis toplantısına da katılacağım. Benim varlığım ve başkan adaylığım onları rahatsız etti. Bütçe toplantısına katılmamam için ellerinden geleni yaptılar. Türk adaleti gereğini yapıyor, bundan sonra da yapmaya devam edecek” dedi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Adaylığının da devam ettiğini söyleyen Yılmaz “Nisan ayında bayanlar ve gençlerin ağırlıklı olduğu ekiple, ÇTSO’da büyük bir ekip değişikliği olacak. Ben odanın üyesiyim. 6 şirketim var. 4 grupta faaliyet gösteriyoruz. Meclis üyesi olayım ya da olmayayım 4 gruptan da aday olabilirim” dedi.

 

“GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA DAVASI AÇACAĞIZ”

 

Meclis üyeliğinin düşürüldüğü dönemde kendisinin yerine meclis üyeliğine getirilen Şener Aru’nun da mağdur olacağını kaydeden Rahmi Yılmaz, üst mahkemenin sonuçlanmasının ardından meclis üyeliğinin düşürülmesi yönünde karar alanlar hakkında görevi kötüye kullanma davası açacaklarını söyledi. Seçimle gelen insanların görevlerini sonunda kadar yapması gerektiğini ifade eden Yılmaz “Odanın 4 bine yakın faal ve aktif üyesi var. 2 yılı dolduran herkes seçme ve seçilme hakkına sahiptir. Benim de adaylığım devam ediyor. Genç ve bayan ağırlıklı bir ekip oluşturduk. Odanın sahibi üyelerdir. Nisan Ayında ÇTSO’da büyük bir ekip değişikliği olacak” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU