Çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim yapıldı

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il merkezi ve ilçelerde eş zamanlı olarak "Çocukların ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması" yapıldı.

GÜNDEM 7.02.2018 19:00:00 0
Çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim yapıldı

339 polisin katıldığı denetimlerde 1811 şahsın GBT sorgulaması yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı.

 

Çocukların ve gençlerin etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması ve güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla Tekirdağ merkez ve ilçelerde emniyet güçleri tarafından eş zamanlı olarak “Çocukların ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması” yapıldı.

 

339 PERSONEL KATILDI

 

Risk analizine göre belirlenen okul çevreleri, okul çevrelerindeki parklar, bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, okul servis araçları, içkili yerler, bahis oynatılan işletmeler, kahvehaneler, internet ve oyun salonları  gibi yerlerde denetim yapılırken, il merkezi ve ilçelerde eş zamanlı olarak yapılan denetimlere 112 ekip ve 339 personel katıldı.

 

“DENETİMLER DEVAM EDECEK”

 

Denetimlerde 330 okul çevresi kontrol edilirken, 416 işletme denetlendi. 4 şahsa kapalı alanda sigara içmekten idari para cezası uygulanırken, 3 işyeri hakkında idari işlem yapıldı. İl genelinde yapılan denetimlerde bin 811 şahsın GBT sorgulaması yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı. 71 adet servis aracı ve 151 diğer araç denetime tabi tutulurken, 1 okul Servisi ve 2 araca trafik yönünden işlem yapıldı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri “Çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenliğinin sağlanması adına yapılan uygulamalar aralıksız devam edecek” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU