"Şehri temizlemek için, önce sokağımızı temizleyelim"

Kapaklı genelinde temizlik çalışmaları ile ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı "Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanır bir Kapaklı bırakmak

GÜNDEM 7.02.2018 18:59:00 0

Çocuklarımıza temizlik bilincini küçük yaşlarda aşılamalıyız” dedi.

 

Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarını devam ettirdiğini kaydeden Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Bir kentin temizliği belediyelerin başlıca görevleri arasındadır” dedi.

 

“KİRLETMEME KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENMELİYİZ”

 

Daha temiz ve yaşanılır bir Kapaklı için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Mandalı “Bir şehri temizlemek için önce sokağımızı temizlemeliyiz. Çocuklarımıza temizlik bilincini küçük yaşlarda aşılamalıyız. Böylelikle hem sokağımızı temizleyen temizlik görevlilerimizin işlerine kolaylık sağlamış, hem de daha temiz bir kentte yaşamış oluruz. Temizlemek belediyenin asli görevidir. Temizlemenin birinci görevi ise kirletmemektir. Kirletmeme kültürünü öğrenmemiz lazım” dedi.

 

ŞEHRE SAHİP ÇIKMALARINI İSTEDİ

 

Vatandaşlardan belirlenen kurallara uymalarını, çevre sağlığı ve temizliğine gerekli hassasiyeti göstererek, şehre sahip çıkmaklarını isteyen Mandalı “Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanır bir Kapaklı bırakmak hepimizin görevi. Tüm mahallelerimizde düzenli olarak çöplerinin toplanmasının yanı sıra, her gün şehrimizin dört bir yanını sabahtan akşama kadar ellerinde süpürge ile temizleyen çalışanlarımızla daha temiz bir şehir yaratmak gayesindeyiz” dedi.

 

“PERİYODİK OLARAK SÜPÜRÜLÜYOR”

 

Belediye sınırlarındaki bütün ana cadde ve sokaklardan her gün düzenli olarak çöplerin toplandığını kaydeden Mandalı “Ekiplerimiz şehrimizin ana arterleri, sokak ve mahallelerimizi süpürüyor. Ayrıca tüm ana arter ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerimizde süpürgeci ekiplerimiz çalışıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü’müze bağlı olarak çalışmakta olan çöp süpürme aracı ile gün içerisinde şehrimizdeki cadde ve sokaklar periyodik olarak süpürülüyor” dedi.

 

“GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ”

 

Yapılan bu temizlik hareketi ile hem görüntü kirliliğinin ortadan kalktığını hem de şehrin daha temiz bir görüntüye kavuştuğunu söyleyen Mandalı “Tek gayemiz halkımızın bizlere verdiği bu görevi layıkıyla yerine getirmek. Biz aklımızı, gönlümüzü ve belediyecilik birikimimizi ortaya koyarak şehrimizin çevre dostu ve yeşil alanlarıyla marka bir kent olma yolunda ilerlemesi adına gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU