Zeytin Dalı Harekatı'nda 17.gün

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 17'nci günde etkisiz hale getirilen t

GÜNDEM 5.02.2018 17:57:00 0
Zeytin Dalı Harekatı

Suriye'nin Darmık dağı eteklerindeki terör örgütü mevzilerinden ateşlenen roket, Kilis'in sınır hattında bulunan Saatli köyündeki boş araziye düştü. Roket patlamazken, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, önlem aldı.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü gününde, Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın şehit olduğu Ömer Uşağı köyü, 23 Ocak günü, teröristlerden alınmıştı. Köyün ve bölgenin teröristlerden temizlenmesinden sonra ÖSO güçleri ile Türk askerleri, köye girdi.

 

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mezilerinden, Kilis'in karşısındaki Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Azez ilçe merkezine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda roketin isabet ettiği bir kamyonette bulunan aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişi yaralandı. Bölgedeki hastanelere kaldırılan yaralılar tedaviye alındı.

 

Şaban KARDEŞ