Sünnet kayıtları başladı

Kapaklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek olan Sünnet Şöleni için kayıtlar alınmaya başlandı. Geçtiğimiz yıllarda maddi durumu iyi olmayan birço

GÜNDEM 5.02.2018 15:22:00 0
Sünnet kayıtları başladı

Kapaklı Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Toplu Sünnet Şöleni kayıtları dün başladı. Kayıtlar 30 Mart’ta sona erecek.

 

ŞÖLEN DÜZENLENECEK

 

İlçedeki çocuklara yönelik düzenlenen Toplu Sünnet Şöleninde bu güne kadar binlerce çocuğu, uzman hekimler tarafından sünnet ettirdiklerini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Yeni dönem kayıtlarının tamamlanmasından bir süre sonra çocuklara sünnet kıyafetlerini dağıtacak. Ardından Ağustos ayı içerisinde belirlenecek tarih ile çocukların doyasıya eğlenebileceği bir şölen gerçekleştirecek” dedi.

 

30 MART’TA SONA ERECEK

 

5 Şubat’ta başlayan kayıtların 30 Mart Cuma günü mesai bitiminde sona ereceğini kaydeden başkan Mandalı “Dar gelirli ve yoksul ailelerimiz bu tarihe kadar çocuklarını Belediye’ye getirerek, kayıt yaptırsınlar. Düzenlenecek sünnet şöleni ile Kapaklı’daki yoksul ailelere ulaşmayı ve sünnet düğünü yapmaya gücü yetmeyen ailelerin çocuklarının sünnet düğünlerini yapmaya devam ediyoruz” dedi.

 

5-12 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR BAŞVURABİLECEK

 

Geçtiğimiz yıllarda maddi durumu iyi olmayan birçok ailenin çocuklarını sünnet ettirdiklerini, onlar için sünnet şölenleri düzenlediklerini belirten Mandalı “Bu yıl da bunu devam ettiriyoruz. Artık şölenimizi geleneksel hale getirdik. Toplu sünnet şölenine katılmak isteyen ailelerimizin Kapaklı Belediyesi’nde 7’ncı katta bulunan Sağlık İşleri Müdürlüğüne şahsen müracaat etmelerini ve müracaat sırasında sünnet olacak olan çocuğumuzun ve anne - baba kimlik fotokopisi, sünnet olacak çocuğumuzun ikametgah belgesi ve yine muhtarlıklardan alınacak olan fakirlik belgesini yanlarında bulundurmaları gerekiyor” dedi. Başvuru için yaş sınırı da 5-12 yaş arası şeklinde belirlendi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN