Çocuk parkları yenileniyor

Kapaklı Belediyesi'ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki mevcut parklarda yenileme, bakım ve onarım çalışması gerçekleştiriyor.

GÜNDEM 5.02.2018 15:18:00 0
Çocuk parkları yenileniyor

Çalışmalar kapsamında çok sayıda parkın çocuk oyun gruplarının ve bankların yenilendiğini, parklara spor aletleri, oyun gruplarının yanı sıra parkların kauçuk zemin ile kaplandığını belirten kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından parklarda çocuk oyun grupları ve spor aletlerin bakım-onarım ve yenileme çalışması yapılıyor. Kent genelinde bulunan parkların bakım ve onarım çalışmaları kapsamında, parklarda bulunan spor aletlerin değişimi yapılarak bakım-onarımın yanı sıra oyun grupların temizlenip tamiratı yapılıyor” dedi.

 

“PARKLARIMIZI BİRLİKTE KORUYALIM”

 

Ayrıca parklara güvenlik kamerası konulması konusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Mandalı, vatandaşlara “Parklarımızı birlikte koruyalım” çağrısında bulundu. Şehirlerdeki hızlı yapılaşmayla birlikte çocukların oyun alanlarının da kısıtlandığını söyleyen Mandalı “Çocuklarımızın ait oldukları parkları yine eskisi gibi doldurmalarını, parklarda oynayarak sosyalleşmesini, toplumun bir parçası olmalarını sağlamak için belediye olarak yeni parklar yapmaya ve mevcut parklarımızda hasar gören parklardaki ekipmanları yenilemeye gayret gösteriyoruz” dedi.

 

“YENİDEN YAŞATMAK İSTİYORUZ”

 

Ekran karşısında saatlerce oturan çocuk görüntüsü yerine parkları dolduran çocuk görüntülerini yeniden yaşatmak istediklerini söyleyen Mandalı “Çocuklar, bilgisayar ve internet gibi teknolojik araçların bağımlısı haline gelerek sosyalleşmekten uzak bireylere dönüşüyor. Parklarda top oynayan çocuk görüntüleri artık yok denecek kadar az. Mahalle kültürünün Kapaklı'da yaşatılmasının en önemli kısmını sokaklarda oynayan mutlu çocuklar oluşturacak” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA