Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Tekirdağ'da birçok sivil toplum kuruluşu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için Orta Cami önünde bir araya geldi.

GÜNDEM 2.02.2018 19:47:00 0
Zeytin Dalı Harekatı

Grup adına konuşan Memur-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Ferruh Topuz, Türk ordusunun Afrin’deki operasyonlarını desteklediklerini belirterek “Zeytin Dalı Harekatı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi terörle mücadele kararları ile Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatıldı. Bu harekat meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur. Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuzdur, kardeşimizdir. Aynı medeniyetin, kültürün, inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez. Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz, bizi birbirimize düşman edemez. Her üç büyük siyasi partimize de 15 Temmuz'da olduğu gibi, ülke menfaati için gösterdikleri ortak ve kararlı duruşları için ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ASKERLER İÇİN DUA ETTİLER

 

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde de vatandaşlar Mehmetçiğe destek için Kongre Meydanı'nda toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, daire müdürleri, Ak Parti İlçe Başkanı Tanzer Koç ve yaklaşık bin kişinin destek programında Afrin'de süren 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için dualar edildi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN