"Parti meselesi değil, ülke meselesidir"

Muhalefetin ÖSO'ya ilişkin başlattığı tartışmaların yersiz ve gereksiz olduğunu ifade eden Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, "Dünyanın en güçlü ordularından biri ola

GÜNDEM 2.02.2018 16:01:00 0

Böyle bir orduyu sürekli ÖSO oluşumuyla birlikte anmanın, sanki ÖSO olmasa bu harekât başarısız olacakmış algısına neden olacağını kaydeden Pehlivan “Bu da Mehmetçiğe yapılacak en büyük haksızlıktır” dedi. Suriye sınırında oluşturulması planlanan güvenli bölge tartışmalarına değinen Pehlivan, “Afrin operasyonu sonrası Amerikan yönetimi Türkiye'ye güvenli bölge oluşturma teklifinde bulundu. Buna göre, Suriye sınırında 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturulacak. Çok açık söylüyorum; Bu öneri ABD’nin yeni bir şark kurnazlığıdır” dedi.

 

 “AFRİN PARTİ MESELESİ DEĞİL ÜLKE MESELESİDİR"

 

Türkiye’nin kabul edebileceği tek güvenli bölge önerisinin, ABD’nin bölgeden tamamen çıkması olduğunu kaydeden Pehlivan “ABD İslam dünyasından elini ayağını çektiği gün, sadece Türkiye değil sadece Ortadoğu değil bütün dünya çok daha güvenli hale gelecektir” ifadelerini kullandı. Zeytin Dalı Harekâtı’nın siyasi bir çıkar amacıyla kullanılmaması gerektiğini belirten Pehlivan “Böyle bir durum bu millete yapılabilecek en büyük kötülüktür.  Afrin, sadece bir partinin değil Türkiye’nin meselesidir.  Bu yüzden Kızılelma gibi hamaset yüklü sloganlarla değil, iyi düşünülmüş, iyi planlanmış stratejilerleler yürütülmelidir. Ecdadımız kızıl elmanın peşinden değil adaletin peşinden gitmiştir. Eğer tarihi yanlış okursanız geleceği yanlış belirlersiniz” dedi.

 

"MASADA KAYBETMEYELİM"

 

Türkiye’nin sürekli yeni kumpaslarla karşı kaşıya kaldığını dile getiren Pehlivan “Uluslararası medyada Afrin operasyonu ile ilgili gerçek dışı resim ve haberlerle Türkiye savaş suçlusu gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Akla ziyan saçmalıklar var. Ama kesin olan bir şey var ki Türkiye’ye karşı bir algı operasyonu yürütülüyor.  Türkiye bu tehlikeye karşı atağa geçmeli ve uluslararası hukukta meşruiyet ve haklılığını anlatmalıdır. Haklıyken haksız duruma düşmemeli, arazide şehit vererek kazandığını, masada ayak oyunlarıyla, algı operasyonlarıyla kaybetmemelidir” diye uyardı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU