Araç satışlarında noter dönemi

Araç satışlarında yeni dönem başlıyor. Bu yeni uygulamayla vatandaşlar açısından hem motorlu trafik belgesi masrafı hem de posta masrafından ve zamandan tasarruf sağlanacağını belirten İçişleri B

GÜNDEM 2.02.2018 13:40:00 0
Araç satışlarında noter dönemi

Tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirleri artık noterler tarafından yapılacak. Noterler tarafından yapılmayan her çeşit satış ve devir işlemleri geçersiz olacak. Araç satışlarının noterlere devredilmesi ile 117 liralık motorlu trafik belgesi ve 14.5 liralık posta masrafından tasarruf edilecek. İşlemler 15 liraya yapılacak. Bu yeni uygulamayla vatandaşlar açısından hem motorlu trafik belgesi masrafı hem de posta masrafından ve zamandan tasarruf sağlanmış olacağını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Yani 117+14.5 lira toplam 131.5 liralık bir tutar, vatandaşımızın cebinde kalmış olacak. Bu işlem 15 liraya gerçekleştirilecek” dedi.

 

YÖNETMELİK  RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

 

Yetki devrini düzenleyen Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirleri, satış veya devri yapılacak araçtan dolayı motorlu taşıtlar vergisi, gecikme faizi, gecikme zammı, vergi cezası ve trafik idari para cezası, ilgili kanuna göre verilen idari para cezaları ile geçiş ücreti borcu ve taşıt üzerinde satış ve/veya devri kısıtlayıcı herhangi bir tedbir veya kayıt bulunmadığının ve trafikten çekilmiş veya çekilecek araçlar hariç olmak üzere aracın geçerli muayenesi ile zorunlu mali sorumluluk sigortasının bulunduğunun tespit edilmesi halinde noterler tarafından yapılacak. Türkiye Noterler Birliği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı veya yetkilendirdiği kurum veya kuruluş tarafından belirlenen imalatçı veya yetkili temsilcisi tarafından uygunluk belgesi düzenlenen araç bilgilerini tutmakla yükümlü olacak. Türkiye Noterler Birliği, noterler tarafından tescil edilen araçların sicillerini tutacak.

 

Haber / Ruşa ELMA