Kapaklı Meclisi, Şubat toplantısını yaptı

Geçtiğimiz ay Uzunhacı'da toplanan Kapaklı Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısını da Bahçeağıl'da yaptı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapılan topl

GÜNDEM 1.02.2018 22:55:00 0
Kapaklı Meclisi, Şubat toplantısını yaptı

Toplantının açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2017 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarına göre Kapaklı’nın nüfusunun 7 bin artarak 112 bin 269’a ulaştığını belirtti. Bahçeağıl Mahallesi nüfusunun yüzde 10’a yakın azaldığını kaydeden Mandalı, diğer mahallelerin nüfusunun ise arttığını dile getirdi.

 

“GEREKLİ İTİRAZLARIMIZI YAPACAĞIZ”

 

Sabah termik santrale ilişkin Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı ile ilgili de konuşan Mandalı, vatandaşların termik santral istemediğini bir kez daha dile getirdiğini söyledi. Mandalı “Bugün Çerkezköy’e gelen memurlar toplantı yapmak istemiş, vatandaş bilgilendirme istememiştir ibaresini kullanarak imza altına almışlardır. Bununla ilgili gerekli itirazlarımızı yapacağız” diye konuştu.

 

“BİLGİLENDİRME YAPILMASINA İZİN VERİLMEDİ”

 

Çerkezköy’de termik santralle ilgili bilgilendirme toplantısı adı altında bir toplantı organize edildiğini belirten Ak Parti Grup Sözcüsü Akın Yılmaz da “Enerji Bakanlığı ve Çevre Bakanlığımızın yetkilileri tarafından ilçemize yapılacak olan termik santralin yararları, zararları ÇED ile ilgili bilgilendirme adı altında toplantı tertip edildi, vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalıştılar. Ama maalesef Çerkezköy, Kapaklı ve civardan gelen vatandaşlar tencere tava ile farklı protestolarla bilgilendirme yapacak yetkililere müsaade etmediler. Yetkililer tarafından ‘Bakanlığımızın organize ettiği vatandaşı bilgilendirme toplantısında yetkililere bilgilendirme yetkisi verilmemiştir’ şeklinde tutanak tutuldu. Çerkezköy’de bilgilendirmeye müsaade edilmediğinden dolayı termik santralle ilgili bilgilendirme yapılmadı. Doğrudur yanlıştır, zararları faydaları tartışılacak konulardır” dedi.

 

AFRİN HAREKATINA DEĞİNDİ

 

Afrin Harekatı’na ilişkin de konuşan Akın Yılmaz “Türk Silahlı Kuvvetleri sınır operasyonu ile beraber Afrin harekatı başlattı. Bu harekat ülkemizin sınır tehdidini ortadan kaldırmak, ülkemizin birlik beraberliğini bozmak isteyen iç ve dış güçlere karşı yapılmaya çalışılıyor” dedi. Orada zulme, eziyete uğrayan ve zor şartlarda yaşayan insanlara barış, kardeşlik ve huzur getirmek için giden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin orada çok önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydeden Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çıktığı bu sefer ve barış harekatında ülkemizin sınırlarını tehdit eden bu unsurları yok etme çalışmasında başarılar diledi.

 

“KAPAKLI’DA İSTİSMAR EDİLDİ”

 

Bu operasyonun geçtiğimiz günlerde Kapaklı’da istismar edildiğini söyleyen Yılmaz “Askerimizin başarısı bir karış toprak kazanıldı diye lanse edildi. Zulüm altında kalanlar kurtarılarak her zaman barış ve kardeşlik getiren Türk Silahlı Kuvvetleri orayı barışa kavuşturuyor. Afrin harekatının ülkeyi tehdit eden unsurları yok edeceğine inanıyorum. Milli duygularımız Afrin harekatı ile kabarmıştır ve kabarmaya da devam edecek” dedi.

 

“SAVCILIK DA İNCELEMESİNİ YAPACAKTIR”

 

Akın Yılmaz’ın ardından yeniden söz alan Kapaklı Belediye Başkanı irfan Mandalı “Nedense arkadaşlar Türk ve Türkçülüğü birbirinden ayırt etmeye çalışıyorlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Dün varsak bugün de birlik ve beraberlik için varız. Yarın da olmaya devam edeceğiz” dedi. Geçtiğimiz ay yaptığı Halk Toplantısı’ndaki konuşmasına da değinen Başkan Mandalı “Konuşmamla ilgili Cumhuriyet Savcılığı da incelemesini yapacaktır. Benim ne demek istediğimi gayet iyi biliyorlar. Biz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin dalı Harekatı’nı yapmadan önce oradaki askerlerden ziyade vatandaşların yaşadığı duruma değinerek ‘vuran da vurulan da Allah Allah diyor’ ibaresini kullandım” dedi. Bu ifadelerinin siyasi malzeme yapıldığını söyleyen Mandalı “Birileri siyasi malzeme yaparak farklı yere çekmeye çalışıyorlar. Halkı böyle kandıramazsınız. Ayrıştırmak için uğraş veriyorsunuz. Atalarımız ne zor şartlarda yurdumuza Türk bayrağını diktiyse bunu da sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“KAMULAŞTIRMADAN DOLAYI DURDURULMUŞTU”

 

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Erkan da “Uzun zamandan beri gündemi teşkil eden Çerkezköy ve Silivri sınırını da daha önce yapılmak istenen, bir termik santral konusu vardı. Hızlı kamulaştırmadan dolayı durdurdu, termik santral 150’i hektarı Kapaklı Pınarça sınırlarında, 350 hektarı Çerkezköy sınırlarında olmak üzere toplam 500 hektarlık alan içerisinde yerleştirilmek isteniyor” dedi.

 

“MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ”

 

Askı süresi içerisinde gerekli itirazlarda bulunduklarını dile getiren Erkan “Yaptığımız itirazı devletimiz reddetti. Ama bu işin belli aşamaları var. Bu tip tesislerin kurulması aşamasında olmazsa olmazlarından olan ÇED raporunun 9.maddesine istinaden bilgilendirme toplantısı yapılması ve halkın onayının alınması gerekiyor. Bakanlıktan gelen yetkililer bugün bilgilendirme toplantı yapmak istediler. Raporu hazırlayan firma temsilcileri projeyi halka anlatmak için gerekli hazırlıkları yapmışlar, ancak halk proje ile ilgili bilgilendirilmek istenmedi. Bu daha önce hazırlamışlar. Bunu nereden biliyorsunuz. Altında bu da yetmemiş gibi yazı ile “halkın katılım toplantısı saat 10.30 Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonuna gelinmiştir. Halkın katılım toplantısı açılışı yapılmıştır. Halk bilgi almak istemeyerek eylem yapmıştır. Toplantı kapatılmıştır” ifadeleri yer alıyor. Bunu daha önceden üst sayfadan aynı cümleyi yazmışlar. Demek ki bu yapılacak. Bu ÇED burada yaşayan halkın demokratik hakkıdır. Bunu mahkemeye taşıyacağız” dedi.

 

BİLGİ ALMAK İSTEDİK AMA BIRAKMADINIZ”

 

AK Parti grubuna seslenen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Termik Santralin yapılmasına evet mi diyorsunuz?” sorusunu sordu. Mandalı’nın bu sorusu üzerine ortam gerilirken, AK Partili Meclis Üyesi Metin Kanat, bilgi almak istediklerini ifade ederek “Siz bırakmadınız. Yararlı mı, zararlı mı olduğunu bile öğrenemedik. Siz burada siyaset yapıyorsunuz. Bunun için teknik güce de sahip değilsiniz. Teknik bilgiye sahip olan insanları ise konuşturmadılar. Şimdi de kalkıp karşı mısın, değil misin diye soruyorsunuz. İrfan Mandalı önce polemiği başlatıp sonra insanlar konuştuktan sonra bırakıp akşama kadar konuşsunlar diyor” dedi.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Tartışmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan Fatih Mahallesi 728 ada 33  nolu parselde bulunan 53 metrekarelik belediye  hissenin hissedarına satılması oy birliği ile kabul edilirken, Kapaklı Atatürk Mahallesi 203 ve 204 nolu parsellere ait 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliği talebi ise İmar Komisyonu’na havale edildi. Bahçelievler Mahallesi 1069 ada 19  nolu parselde bulunan 3 metrekarelik belediye  hissenin hissedarına satılması, araç ve iş makinesi kiralama hizmeti alımı konulu yazıda oy birliği ile kabul edildi. İsmetpaşa  Mahallesi 391 ada 3  nolu parselde bulunan 139,98 metrekarelik arsa vasfındaki taşınmazın  satılması konusu ve İnönü   Mahallesi Yeni Sanayi Caddesi 3.sokakta bulunan 26 nolu bağımsız asma katlı işyerinin satılması konusu plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Dolu kadro değişikliği ve boş kadro değişikliği yazısı da oy birliği ile kabul edildi. Taşeron süreciyle ilgili belediyenin şirket kurması, ek bütçe, aktarma konulu yazılar ile amatör sporcuların ödüllendirilmesi konusu ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, cadde ve sokaklara isim verilmesi konusu ise İmar Komisyonu’na havale edildi. Atatürk Mahallesi 529 ada 15 nolu parselde bulunan 85 metrekarelik belediye hissesinin satılması oy birliği ile kabul edilirken, Ortak Hizmet Projesi Geliştirmesi konulu yazıya istinaden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi de oy birliği ile kabul edildi. Kapaklı Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere bir adet hizmet aracının kiralanması da oy birliği ile karara bağlandı. Toplantının ikinci oturumu Salı günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

 

Haber / Ayşenur AYDIN