Hobi Bahçeleri için başvurular başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 3 yıl önce Bıyıkali Mahallesi'nde hayata geçirilen Hobi Bahçeleri'nin 2018 yılındaki yeni sahiplerinin belirlenmesi için başvurular alınmaya başladı. Başvu

GÜNDEM 1.02.2018 22:37:00 0
Hobi Bahçeleri için başvurular başladı

Hobi Bahçelerinden faydalanmak isteyen vatandaşların Süleymanpaşa Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen başvurması gerekiyor. Süleymanpaşa Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son başvuru tarihinin 10 Şubat  olduğu belirtilirken, isteklilerin dilekçe ile başvurmasının yeterli olduğu ifade edildi. Başvuruların toplanmasının ardından, istekliler arasında kura çekimi yapılarak Hobi Bahçelerinin yeni sahipleri belirlenecek.

 

HOBİ BAHÇELERİ NEDİR?

 

Hobi bahçeleri ile ilgili bilgi veren yetkililer “Hobi Bahçeleri, şehir hayatından uzaklaşarak toprakla ilgilenmek isteyen Süleymanpaşalılara hizmet veriyor. Her biri 60 metrekare olan ve her parselde bir müştemilat bulunan bahçelerde, hak sahipleri bir yıllık kira bedeli karşılığı diledikleri sebze ve meyveyi yetiştirebiliyor. Aynı zamanda hak sahipleri, dilediklerinde 3 yıla kadar kendilerine tahsis edilen bahçeleri kullanmaya devam edebiliyorlar” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ