"Şanlı ilerleyişimiz dosta güven, düşmana korku veriyor"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (TESKİ) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak baş

GÜNDEM 30.01.2018 20:38:00 0

Toplantı öncesi gündeme ilişkin açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Zeytindalı Harekâtı’na değindi.

 

“EMPERYALİST GÜÇLER TARAFINDAN SAVAŞLAR ÇIKARILIYOR”

 

Zengin petrol kaynaklarına sahip Ortadoğu topraklarında uzun yıllardır emperyalist güçler tarafından "böl, parçala ve yönet" stratejisi ile savaşlar çıkartıldığını, halkların birbirine düşürüldüğünü ve terör örgütlerinin desteklendiğini söyleyen Albayrak “Ülkemizde 35 yılı aşkın bir süredir devam eden bölücü terör de küresel güçlerin emperyalist politikalarının bir sonucudur. Milletimiz terör nedeniyle acı çekmiştir. Bununla beraber birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermemiştir. Son yıllarda güney sınırlarımızda bulunan komşu ülkelerde emperyalist devletler tarafından terör örgütlerine, görülmemiş boyutlarda destek verildiğini, modern silahlarla donatıldığını ve bu örgütlerin hem merkezi devlet yönetimine hem de birbirlerine karşı savaştırıldığını acı bir şekilde gördük” dedi.

 

 “DOSTLARA GÜVEN, DÜŞMANLARA KORKU VERİYOR”

 

Kahraman Mehmetçiğin hızlı ve başarılı bir şekilde Afrin'e doğru ilerlediğini ve bölgeyi teröristlerden arındırdığını söyleyen Albayrak “Vatan sevgisiyle görev yapan kahraman evlatlarımızın şanlı ilerleyişi, dostlarımıza güven; düşmanlarımıza ise korku vermektedir. En büyük dileğimiz sınırlarımızdaki terör yapılanmasına en kısa süre içerisinde son verilmesi ve harekâtın en az kayıpla tamamlanmasıdır. Kahraman Türk Ordusu'nun zaferlerine bir yenisinin daha eklendiği Zeytindalı Harekâtı'nda vatan uğrunda canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor ve zor koşullarda mücadele eden muzaffer Mehmetçiğimizin sağ salim ailelerine kavuşmalarını temenni ediyoruz” dedi.

 

TESKİ BÜNYESİNDE ŞİRKET KURULACAK

 

Genel Kurulda ise, 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile resmi kurumlarda hizmet alımı kapsamında çalışan personelin sürekli işçi veya mahalli idare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin belirtilen usul ve esaslara uygun olarak, TESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde şirket kurulması konusu ve TESKİ'nin resmi kurum abonelerine verdiği hizmette indirime gidilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı.

 

MECLİS DE TOPLANDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı da, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapıldı. Toplantıda "Tekirdağ İmar, İnşaat, Hizmet, Güvenlik, Turizm Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi"nin adının "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Personel Anonim Şirketi" olarak değiştirilmesi ve ticaret siciline tescil ettirilmesi, ayrıca bu şirketin aktif hale getirilerek faaliyetlerini yürütebilmesi için 6 milyon lira sermaye artırımını kapsayan gündem maddesi karara bağlandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU