HFZ Anadolu Lisesi, Ambardere'ye taşınacak

Çerkezköy'de Cumhuriyet Mahallesi'ndeki binasında eğitim öğretim veren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Ambardere'ye taşınacak.

GÜNDEM 30.01.2018 00:14:00 0
HFZ Anadolu Lisesi, Ambardere

Ambardere’de 24 derslikli Anadolu Lisesi inşaatının devam ettiğini belirten Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri “Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, 2018 yılı sonunda tamamlanacak olan okulumuza aynı adla taşınacak. Böylelikle Cumhuriyet İlkokulu/Ortaokulu da tekli eğitime geçecek” dedi.

 

1999’DA YENİ BİNASINA TAŞINMIŞTI

 

1994 yılı başından Fevzipaşa İlköğretim Okulu binasında 5 kişilik öğretmen kadrosu ve 108 tane öğrencisiyle eğitim öğretime başlayan, Fevzi Paşa İlköğretim Okulu’nda yarım dönem geçirdikten sonra 1995 yılında Çok Programlı Lisesi’nin binasına taşınan okul, 4.5 yıl burada eğitim ve öğretim verdikten sonra Çerkezköylü hayırsever Hacı Fahri Zümbül’ün okula bağışladığı arsanın üzerine yeni binanın yapımına başlanmış, 4 yıl süren inşaat çalışmalarının ardından binanın tamamlanması ile Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, 1999’da şuandaki mevcut binasına taşınmıştı. 2008’de de okula ek bina yapılmıştı.

 

Haber / Ayşenur AYDIN