Trakya'da ilk kalp protezi ameliyatı

Çorlu Devlet Hastanesi'nde bir hasta biyolojik kalp kapağı değiştirilmesi işlemi yapıldı. Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, bu operasyonun Çorlu Devlet Hastanesi'nde yapıl

GÜNDEM 30.01.2018 00:07:00 0
Trakya

Çorlu Devlet Hastanesi bir ilke imza attı. Çorlu Devlet Hastanesi’nde bir hastaya biyolojik kalp kapağı değiştirilmesi işlemi yapıldı.

 

HASTANEYE SEVK EDİLDİ

 

Operasyonla ilgili bilgi veren Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, enfektikendokardit (kalp kapaklarının ve endokard adı verilen iç yüzeyinin iltihabi mikrobik bir hastalığı) nedeniyle dış merkezden hastaneye sevk edilen hastanın ileri tetkik ve tedavi edilmek üzere kliniğe yatırıldığını belirtti.

 

BİYOLOJİK KAPAK PROTEZİNE KARAR VERİLDİ

 

Hastanın mitral kapağında endokardite bağlı ileri derecede kaçak ve bozulma tespit edildiğini kaydeden Becerir “Kendisine uygun antibiyotik tedavisi başlanarak bilgi ve tecrübe düzeyleri yüksek olan uzman kadromuzla operasyona alındı. Bu tür operasyonlarda sıklıkla mekanik kalp protezleri kullanılsa da endokardit denilen hastalıkta mekanik kalp protezinin kullanılması sakıncalı olabildiği için hastamıza biyolojik kapak protezinin kullanılması karar verildi” dedi.

 

TRAKYA’DA BİR İLK

 

Operasyonda hastanın enfeksiyon nedeniyle bozulan kalp kapağının çıkarılarak yerine biyolojik kalp protezi takıldığını kaydeden Becerir “Operasyon tecrübeli ekibimiz tarafından başarılı bir şekilde uygulandı ve hastamız şifa ile taburcu edildi. Bu operasyon Çorlu Devlet Hastanemizde yapılan ilk biyolojik kalp kapağı değiştirilmesi işlemi olduğu gibi aynı zamanda Trakya bölgesindeki kamu hastanelerimizde ilk operasyon olması bakımından önem arz ediyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU